05.11.2021.

13:26

Foto:

TV

KOGA JE VOLEO ZAVODNIK S GITAROM ZA KOJIM SU LUDELE SVE BEOGRADSKE DEVOJKE? Slušali ste ovu pesmu, a evo koju tajnu krije!

Na današnji dan pre 27 godina preminuo je Milan Mladenović, legendarni vođa grupe Ekatarina Velika i jedna od najvećih jugoslovenskih rokenrol ikona osamdesetih.

Milan Mladenović, počinje da svira u četvrtom razredu osnovne škole, kada mu je otac kupio akustičnu gitaru i upisao ga u muzičku školu. U potpunosti okrenut ka umetnosti, svoje slobodno vreme provodio je čitajući Aleksandra Dimu i avanturističke romane.

Kultni bend EKV svoj vrhunac doživeo je veoma brzo po osnivanju. Bend koji je mnoge simbol slobode, doneo je novi pravac nakon kojeg ništa više nije bilo isto. Svojim pesmama i neiscrpnom energijom ostavio je neizbrisiv trag na rok sceni tadašnje SFRJ.

Sećanje na Milana Mladenovića je sećanje na pobunu. Pobunio se u svoje ime, ali i u ime onih koji za to nisu imali snage ili hrabrosti. Pamtićemo ga kao veoma talentovanog i upornog mladog čoveka koji se stihovima, snažnim glasom i gitarom, suprotstavljao svemu silom nametnutom. U svom kratkom, ali plodnom, životu stvorio je mnoštvo hitova koji se i dan danas rado slušaju na raznim svirkama i zabavama.

Pogledajte, možda ove činjenice o Milanu niste znali: