20.03.2022.

15:00

Foto: printscreen

TV

RUSIJA BI OVAJ SUKOB ZAVRŠILA ZA DVA DANA, ALI... JEDAN POTEZ KINE MOŽE DA PROMENI SVE!

Pavić ističe da je siguran da su građani Srbije za neutralnost.

- Srbija može da sačuva neutralni status. Siguran sam da je većina građana Srbije za očuvanje neutralnosti. Samo je stvar u tome koliko će Zapad da pritiska Srbiju - poručuje Pavić.

Sa njim se ne slaže Aćimović koji pak misli da je jako teško sačuvati neutralnu poziciju.

- Ovo je stvaranje jednog novog sveta koji se deli na dva dela i neutralnosti više nema. I to je podela na jedan svet koji mi sada živimo i jedan svet koji se sad stvara u Rusiji, kao što je bila Jugoslavija - podvlači Aćimović. 

Pavić takođe ocenjuje da je rat mogao da se završi mnogo brže. 

- Ruska Federacija bila je mnogo obazriva da bude što manje civilnih žrtava, da bude što manje oštećenja na civilnoj infrastrukturi. Međutim, nažalost, ukrajinska strana koristi civile kao živi štit i to je ono što prolongira ovaj sukob. Kada bi Rusija ratovala kao što ratuju Amerikanci, ovaj sukob bi već bio gotov i da Rusija otpiše sve civilne žrtve kao koletarnu štetu. Međutim, ona to ne radi. Rusija će svakako vojno završiti ono što je započela, ukrajinska vojska ne može njoj da se suprotstavi - objašnjava Pavić.

Mnogi pretpostavljaju da bi upravo Kina promenila tok sukoba i napravila novi poredak u svetu, a Draško Aćimović naglašava da je Kina upravo bitan faktor u ukrajinskoj krizi. 

- Kina je sigurno važan faktor za zaustavljanje rata u Ukrajini i može mnogo pomoći. Apelujem i molim se da ovaj rat što pre završi - poručuje Aćimović.