30.10.2022.

14:30

Foto: Informer

TV

DA LI ZNATE KOLIKO VREMENA JE POŽELJNO PROVESTI U SAUNI? Ovo je pravilan raspored korišćenja spa centra!

Međutim, malo ko zna da postoji pravilan način upotrebe spa centra, kao i da svaki tretman ima određeno vreme korišćenja. 

Menadžerka spa centra Milica Rokvić otkrila je kojim redom je potrebno konzumirati sadržaje kako bi poseta spa centu imala najbolji efekat po zdravlje. 

- Ukoliko planirate da posetite spa centar prvi put, sigurno će vam značiti da budete upoznati sa pravilnim koriscenjem istog. Preporucujemo prvo slanu sobu. Odrasli mogu da provedu u njoj od 20 do 40 minuta maksimalno, dok je za decu preporuka maksimalno 20 minuta. Nakon slane sobe preporucujemo bazenu i tople klupe - takozvani tepidarijumi. Zatim je najbolje otići u saunu i u njoj se zadržati 15 do 20 minuta. Po izlasku iz saune sledi tuširanje hladnijom vodom. Zatim možete koristiti parno kupatilo od 15 do 20 minuta i na samom kraju se opustiti u djakuziju - rekla je Milica. 

Idealan rapsored za korišćenje spa centra

1. Slana soba / 40 min maksimalno
2. Bazen
3. Tepidarijum / 15-20 min
4. Sauna 15 min
5. Parno kupatilo / 15-20 min
6. Đakuzi

Fizička aktivnost je od ogromne važnosti za zdrav organizam i dug život. Uz redovnu i zdravu ishranu, kardio treninzi nam pomažu da osnažimo srce i celokupan kardiovaskularni sistem. Za oporavak i relaksaciju nakon pojačane fizičke aktivnosti, gotovo uvek se nalaze i spa tretmani, koji takođe deluju i na smanjenju telesne težine, imaju pozitivan uticaj na kožu i regulisanje krvnog pritiska i cirkulacije.