Autor: S. Kostić

01.12.2022.

19:00

Foto: Informer

TV

CEO ŽIVOT DOBIJAM BEDNE HONORARE! GLUMICA BEZ DLAKE NA JEZIKU KAO NIKADA DO SADA! Eva Ras gošća emisije "Klapa"


- I danas razne budale misle da je za svetsku slavu dovoljno da skinete gaće. Nije tako. U tom filmu sam odigrala fantastičnu žensku ulogu. To je bilo pre 50 godina, a ni jedna naša glumica se nije domogla te svetkse slave kao ja. Na to mislim da se film nakon Kanskog festivala prikazivao u 22.000 bioskopa širom planete - kaže glumica.

Eva se prisetila i uloge u filmu "Lepota poroka" (1986) koju joj je reditelj Živko Nikolić striktno namenio.


- Živko se prvi setio i rekao da ću da ostarim i da neću večno biti lepotica. Rekao mi je da pročitam scenario i da ako hocu uzmem ulogu lepotice, ali on je smatrao da sam vrsna glumica i da je vreme da se odreknem lepote i da igram karaktrne uloge. Tako je i bilo - navodi glumica. 

Eva je do sada igrala u svim serijama Siniše Pavića i tvrdi da su mnoge njene kolege pljuvale njegov rad kad je bio na početku karijere.


- Kada se Siniša Pavić pojavio kao pisac i započeo svoju karijeru mnogi glumci su u intervjuima govorili da ih je sramota da igraju u serijama koje on piše, ali su pristajali na to jer je na televiziji bilo više novca nego u pozorištu. Nisu videli njegovu genijalnost. Poslednje dve, tri godine ne igram u pozorištu i nadam se da više neću nikada jer mi je dosadno da igram u pozorištu, a moje kolege, pobornici pozorišta i dalje viču kako je to za glumca najfantastičnije. Ivo Andrić je pisao da je bedno biti pozorišni glumac. Publika je tu i šta god se desi vi morate publici da objasnite zašto vam se, na primer, zakačila suknja za ekser - ističe Eva. 

Eva koja važi za jednu od naših najboljih glumica tvrdi da su njeni honorari uvek bili najmanji.


- Ceo život dobijam najmanje honorare. Moji honorari su bili najbedniji. Kada god se postavi pitanje honorara može se ostati bez uloge, a ja nikada nisam želela da ostanem bez uloge u koju sam već uložila deo svoje duše - iskrena je glumica.