Autor: Milena Krstajić

02.02.2023.

15:00

Foto: printscreen

TV

OVO JE FILM O TOMIJU! Ima 40 godina, nikada nije kuvao, nema račun u banci i još uvek je nevin!

 

Reč je o filmu koji na duhovit način prati seksualno sazrevanje nevinog četrdesetogodišnjeg Tomija. On nikada nije kuvao, bio na ljubavnom sastanku, poljubio devojku, ne poseduje račun u banci. Kada njegov najbolji prijatelj Nem odluči da Tomija odvede na epsko putovanje otkriva se čitav svet napetosti, strahova i trauma iz prošlosti. 

Informer

Nem Stanković i Tomi Li 

- Tomi i ja smo se upoznali na jednom od najboljih fakulteta za film i televiziju u Torontu. Mislio sam da je profesor jer je bio stariji od mene, a onda sam saznao da je student isto kao i ja (bila mu je ovo peta diploma). U toku studija ostajali smo celu noć na fakultetu, a on je već u 23 sati odlazio kući. Tada sam znao da je dosta drugačiji od nas. Kad sam ga bolje upoznao rešio sam da snimim film o njemu i da ga povedem na put ka punoletstvu po celoj Americi – otkriva reditelj Nem Stanković.

Iako je Tomiju sve delovalo nestvarno I neki način primamljivo, nije odmah pristao da bude deo tog projekta.

Informer

 

- Nem je bio veoma uporan da snimimo taj film. Meni se u početku nije dopala ta ideja. Oklevao sam da pristupim snimanju. S obzirom na to da smo išlina isti fakultet, kad god ga vidim na hodniku, bežao sam. Međutim, Nem je bio toliko uporan, da sam jednog dana seo sa svojom prijateljicom I pitao šta misli o toj ideji. Na kraju mi je rekla da misli da je to prilika koja se jednom sreće u životu. Pristao sam da snimim taj film i odmah sam pozvao Nema. Tako se to dogodilo, a ostalo je istorija – kaže Tomi Li.