04.02.2023.

19:00

Foto: Informer

TV

SVETSKO PRVENSTVO JE PRILIKA DA SE UPIŠEM U ISTORIJU SRPSKOG SPORTA!

Prvak MMA Lige Milan Stojiljković sigurno je još jedan borac od kog očekujemo da zablista na Svetskom MMA prvenstvu koje se održava od 11. do 17. februaru u beogradskoj Areni! 


Milana, koji je odnedavno član MMA kluba Crvena zvezda, pre svega odlikuje odlična Džiu-džica i borba u parteru, ali ne manjka mu ni poznavanje udaračkih tehnika budući da je bio kikbokser.
Stojiljković je bio gost u Bombarder potkastu, a sa njim je trebalo da dođe i Ivan Panić, koji se takođe ispred Crvene zvezde takmiči na ovom prvenstvu, ali on je bio sprečen jer je morao da polaže ispit.


- Prvo sam trenirao veslanje i nekoliko godina sam stizao stalno drugi. Digao sam ruke od veslanja i Nišu sam počeo da treniram BJJ. Zaljubio sam se u tu veštinu i evo sad sam stigao do braon pojasa. Takođe, počeo sam da treniram i kik-boks. Izlazio sam i na takmičenja iz BJJ, kao i iz kik-boksa i osvajao sam nagrade. Tada sam odlučio da to sve spojim i krenuo sam sa MMA - rekao je Milan.


On je inače ovogodišnji prvak MMA Lige u kategoriji do 70 kilograma, gde je sve svoje protivnike "pogušio" u prvoj rundi.


- Naravno ovo je sve sport i sa nekim momcima sa kojima sam se borio sada sam zajedno u reprezentaciji. Moram da kažem da su svi odlični borci i stvarno očekujem da, kao i ja, donesu medalju našoj zemlji - istakao je Stojiljković i dodao:
- Sa mojim trenerom Slobodanom Maksimovićem Limpom svaki dan treniram veoma naporno. Ceo fokus je na Svetskom prvenstvu, tako da samo spavam, treniram i jedem. Ovo je jedinstvena prilika da se upišem u istoriju srpskog sporta.


Milan Dudvarski