19.06.2023.

11:43

Foto: Miloš Rafailović

TV

Frizer Banši iz Rusije došao u Srbiju i rešio da zauvek ostane ovde! Sada radi u Beogradu, a evo zašto je odabrao našu zemlju (VIDEO)

- Kada sam živeo u Rusiji nikada nisam čuo ništa o Srbiji. Gledao sam mnoge zemlje na internetu i kada sam ugledao Srbiju odmah mi se svidela. Prvi utisak mi je bila arhitektura, video sam da ljudi sede u kafiću, piju kafu i rakiju i uživaju - rekao je Miša.

Frizer Miša Branši ima 29 godina i pre godinu dana došao je u Srbiju.

-  Ja živim u centru Beograda, jer volim da mi je sve blizu, i posao, i kafići i restorani. Brzo sam pronašao stan - rekao je Miša i istakao:

- Svi me pitaju kako sam srpski naučio tako dobro, i ja zaista ne znam. Učim sam, napišem na papiru i onda sam zapamtim. Treba da se nalaziš u gradu u kom se priča taj jezik, jer je to bitno da bismo naučili jezik. Svaki dan pričam sa ljudima, i od njih učim, kako oni pričaju, tako pričam i ja.

Informer

Miša Banši

Miša je istakao da je život u Srbiji mnogo mirniji u odnosu na Rusiju.

- U Rusiji sve ide brzo, u Mosvi svako živi na brzinu, a ovde ne. Moja porodica zna da ja volim da odem negde, tako da me podržavaju. Oni znaju za Srbiju, znaju gde je Beograd, i srećni su - rekao je Miša i dodao:

- Putovao sam po Srbiji, išao sam po mnogim selima, i bio sam na Zlatiboru. 

Naš gost se osvrnuo i na svoj rad koji, kako kaže, ispunjava očekivanja njegovih mušterija.

- Mušterije u Srbiji su zadovoljne mojim radom. U Moskvi sam se bavio ovim poslom, bio sam frizer i berberin, tako da imam iskustva. Ovaj posao nema ništa novo, sve je staro i ako znaš da radiš, onda si dobar u tome.

Miša je oduševio gledaoce Informer televizije izvođenjem pesme na srpskom jeziku:

- Ovde sam upoznao puno ljudi, imam mnogo mušterija, znaju me konobari i svuda me prepoznaju, jer volim da izlazim i uživam. Prvo jelo koje sam probao su ćevapi, a omiljeno jelo mi je karađorđeva šnicla i mešano meso. Ovde je hrana dosta slična kao tamo gde sam odrastao - rekao je Miša.