20.06.2023.

11:22

Foto: Informer

TV

MUŠKARCI ČESTO STAVLJAJU HIJALURON U USTA! Ovo su najpopularnije estetske intervecije za kojima poseže JAČI POL U SRBIJI (VIDEO)

U poslednjem periodu veliki broj muškaraca odlučuje se na drastične promene svog fizičkog izgleda i u tome im pomažu tretmani i operacije estetske hirurgije.

Doktorka Tanja Radenkov opisala je kakve su promene koje muškarci najviše traže, kao i koliko su one zapravo bolne.

- Teror mladosti i lepote, osim što je obuhvatio žensku populaciju, sigurnim koracima prelazi i na muškarce. Ono što muškarci najviše rade su transplantacija kose, uklanjanje bora i poznati tretman "six pack" koji podrazumeva kontrolisanu liposukciju kako ne biste išli u teretanu, a lako imali pločice na stomaku - ističe Radenkov.

Doktora je potom opisala kako izgledaju najpopularnije intervencije za koje se odlučuju muškarci u Srbiji.

- Ukoliko krenemo od transplantacije kose, ona se radi u lokalnoj anesteziji, procedura traje 4 do 5 sati, i nije bolna s tim da se radi sa anestezijom. Oporavak traje 5 do 7 dana - rekla je naša sagovornica.

Doktorka Radenkov otkrila je za Informer kakvom izgledu teže žene, a kakvom muškarci pri prvom dolasku na estetsku intervenciju.

- Žene obično donesu sliku neke poznate ličnosti ili svoju sa puno filtera i kažu: "E ja hoću ovako da izgledam!", dok su muškarci možda malo realniji i donose svoje slike iz mladosti gde na primer imaju dosta kose i onda traže da se vrate u to stanje ili eventualno im smetaju dve bore na čelu. Nekada se dogodi i da donesu fotografiju fitnes trenera koji imaju izvajano telo, i onda traže da tako izgledaju - ističe Radenkov i dodaje:

- Muškarci rade i usne, ne žele prenaglašene, ali volumenizaciju često rade.