22.06.2023.

20:44

Foto: Informer TV

TV

(VIDEO) SRBIJA PRETI AMERICI SAMIM SVOJIM POSTOJANJEM! Pogledajte "Temu dana" sa Informer TV!

U današnjoj "Temi dana" da Marijom Kordić, o ovome su pričali Aleksandar Šešelj iz Srpske radikalne stranke, i reditelj Ljubiša Ristić.

Šešelj je istakao da Srbija preti Americi samim svojim postojanjem.

Informer

- Srbija preti Americi svojim postojanjem. Samim tim što Srbija odbija da se povinuje Americi i njihovom sistemu, predstavlja pretnju za njih. Ne treba se uzdati u ta neka davna tradicionalna prijateljstva sa Amerikom. Činjenica da Srbija odbija da ubede sankcije Rusiji i da se odupire američkoj viziji za nezavisno Kosovo, samim tim predstavlja pretnju za Ameriku - objasnio je Šešelj.

Reditelj Ljubiša Ristić ističe da on misli da Srbija ne ugrožava Ameriku.

Informer

- Ne znam tačno kakva je formulacija tih njihovih tvrdnji, ali ja mislim da nije tačna. Mislim da Srbija ne ugrožava bezbednost Amerike. Ja mislim da je ipak po sredi interes Amerike za ono što oni zovu zapadnim Balkanom - rekao je Ristić.

U emisiju se uključila i Biljana Obradović koja je imala drugačije mišljenje od dva pomenuta gosta.

Informer

- Mislim da se ovaj tekst američke administracije ne odnosi na Srbiju pojedinačno, već da se odnosi na neke pojedince. Sama dešavanja koja Kurti organizuje na KiM, mislim da njega stavljaju kao pojedinca na udar Amerike. Srbija je mnogo toga u poslednje vreme uradila i koristi sve šanse za neku eventualnu saradnju sa Amerikom - rekla je ona.

Pogledajte celu emisiju "Tema dana" koja se emituje na Informer TV: