26.06.2023.

12:02

Foto: Zoran Sinko

TV

JAKA VOJSKA SRBIJE JE GARANT DA SE "OLUJA" NEĆE PONOVITI! General Stupar na Informer TV: Kurti je sebi pucao u desnu nogu!

- Situacija u našoj automnoj pokrajini, južnoj, na Kosovu i Metohiji je veoma teška, a ona je teška zato što se ne poštuje međunarodno pravo i rezolucije koje smo potpisali. Želim da izrazim divljenje i podršku našem narodu koji izdržava sve ove pritiske koje se vrše u cilju iseljavanja Srba sa prostora Kosova i Metohije. Na prostoru KiM trenutno je, ja bih rekao, mala "Oluja". Ne onakva kakva je planirana i sprovedena u Hrvatskoj. Ova mala "Oluja" na Kosovu i Metohiji sprovodi se na taj način što se vrši pritisak, stvara nesigurnost, zebnja kod naših ljudi da pod tim pritiscima ne vide svoj opstanak na vekovnim ognjištima i nažalost pojedinci se odlučuju da se isele - istakao je Stupar. 

Stupar naglašava da Srbi na Kosovu i Metohiji moraju izdržati pritiske, jer ako napuste svoje domove, povrtaka nazad nema.

- Moram da zamolim naš narod, teška su vremena, njima je sada tamo najteže, ali ako se jednom napusti vekovno ognjište, nema povratka. Moramo izdržati i sprečiti dalje iseljavanje našeg naroda sa Kosova i Metohije. Mora čitava Srbija da bude uz taj narod na KiM, a posebno oružane snage - naglasio je Stupar i dodao je da je vojska Srbije veoma snažna i da je garant da se neće ponoviti krvavi scenario iz Hrvatske. 

- Jaka vojska Srbije je garant da se "Oluja" ne može desiti na prostoru na Kosovu i Metohije. Iz svog velikog iskustva vidim svetlo na kraju tunela, imajući u vidu da je Kurti sebi pucao u desnu nogu - naglasio je Stupar i rekao da je glavni cilj i okvir opstanka našeg naroda dole na tzv. Kosovu formiranje Zajednice srpskih opština, iako to lažni premijer ne želi.

- Sve će Kurti učiniti da ne formira Zajednicu srpskih opština, a mi moramo istrajati da se to formira. Svi međunarodni činioci vide da je u Kurtiju problem i dalje ja tu vidim naš prostor za delovanje u smislu formiranja ZSO onako kako je predstavljena statutom u Briselu - rekao je general-major. 

Informer

Stupar je naglasio da je ono što se desilo u Ruskoj Federaciji jedna velika sramota i da je šef Vagnera Jevgenij Prigožin želeo ne samo da sruši autonomiju Rusije, već i autoritet ruskog predsednika Vladimira Putina.

- To što se desilo u Ruskoj Federaciji je jedna sramota, teška sramota urušavanja autonomije i autoriteta predsednika Putina i pokušaj razbijanja Ruske Federacije iznutra. Ovo je pokušaj da u jednoj teškoj situaciji kontraonfazive ruske vojske imate oružanu pobunu dela najelitnijeg sastava u Rusiji - upozorio je Stupar dodajući da se i njemu desila strašna nepravda kada je penzionisan sa samo četrdeset i devet godina u operaciji "Ćuran".

- Penzionisan sam sa četrdeset i devet godina sa ocenom 5,00, završio sam Političke nauke, magistrirao... I u jednoj operaciji "Ćuran", koju je sprovodio jedan od najvećih izdajnika srpskog naroda Boris Tadić, ja sam penzionisan, ponavljam, u četrdeset devetoj godini. Sa četrdeset i devet i po godina imao sam staža četrdeset godina, jer se staž u specijalnim jedinicama meri drugačije. Imao sam praktično staža kao da sam počeo da radim sa devet godina - podvukao je Stupar.