28.06.2023.

10:12

Foto: informer.rs

TV

Danas je prvi Vidovdan koji će proteći bez Srba na Gazimestanu! Čedomir Jovanović na Informer TV o današnjem svetom prazniku

Na početku gostovanja Jovanović govorio je o Vidovdanu, jednom od najsvetijih praznika za Srbe. 

Jovanović se dotakao i perioda kada je bivši predsednik Srbije i SR Jugoslavije Slobodan Milošević odlazio za Hag.

- Okolnosti 2001. godine su bile drugačije, kada sam sa 29 godina otpratio Miloševića u Hag. Da Milošević nije pitao koji je taj dan bio, ja ne bih znao. To je bio neki prst sudbine i neko drugačije vreme - istakao je Jovanović i dodao da smo mi kao narod skloni samozavaravanju, što je veliki znak slabosti. 

- Ta naša osobina, pokvarena,  bila je da uvalimo Miloševiću sav prtljag i da ga okrivimo za sve. Vidovdan je simbol svih naših stradanja i prelomnih tačaka. Ja bih voleo da toga budemo svesni. Vidovdan mi simbolizuje lošu osobinu našeg naroda, a to je samozavaravanje. To je veliki znak slabosti. Mi smo tome skloni, da se zavaravamo, a danas na Gazimestanu neće biti nikoga - ponovio je Jovanović. 

Informer

 
 

Lider LDP se dotakao i kako se osećao kada je prvi put došao na Kosovo i Metohiju. 

- Mi ništa o Kosovu i Metohiji ništa ne znamo, to mi je bio prvi utisak kada sam tamo otišao. Albanska zajednica na tzv. Kosovu je veoma interesantna, a koliko je zapravo do sada patila. Radije bih da budem izdajnik, nego lažni patriota kakvi su ostali. Mi moramo da razumemo to Kosovo, što vekovima odbijamo. Mi moramo da razumemo jedni druge - podvukao je Jovanović.