Autor: Informer.rs

30.06.2023.

12:34

Foto: printscreen

TV

Evropski rat na pomolu?! Specijalna emisija na Informer TV o haosu širom Francuske i u Briselu!

Nemiri širom Evrope počeli su pre tri dana kada je policija ubila sedamnaestogodišnjeg mladića u predgrađu Pariza koji je zaustavljen u vozilu po nalogu saobraćajne policije. Ubistvo je okarakterisano kao "nemerno", a izazvalo je bes među građanima koji su odmah izašli na ulice.

Do sada je tokom nereda povređeno 170 policajaca, a privedeno je više od 700 ljudi. 

Francuski predsednik Emmanuel Makron sazvaće svoj kabinet na drugi krizni sastanak u dva dana nakon velikih nereda koji su izbili širom zemlje. Sastanak će se odvijati u trenucima kad desni i krajnje desni političari zahtevaju proglašenje vanrednog stanja.

Tri dana nakon početka nereda, nasilni protesti su se "prelili" i na Brisel gde je zapaljeni automobili, a a kako je portparol policije Ilse Van De Keire rekla novinarima, društvenim mrežama u četvrtak kružili su pozivi da se izađe na ulice "kao u Francuskoj". Zatvorena je i stanica metroa Anisens zbog nemira.

O svemu ovome i o tome kako će se dalje razvijati situacija u Parizu, Briselu, ali i celoj Evropi, govoriće brojni spoljno-politički stručnjaci i poznavaoci prilika u svetu u specijalnoj emisiji na Informer TV koja počinje od 13.30 časova.

Emisiju možete da gledate i OVDE