01.07.2023.

08:27

Foto: printscreen

TV

Zapaljene su i demolirane državne zgrade! Vučićević u specijalnom programu: Ljudima u Francuskoj je verovatno ovo najgore jutro još od Drugog svetskog rata

- Dobro jutro, gledaoci, nama ovde u Srbiji i Beogradu i jeste dobro jutro. Ljudima u Francuskoj je verovatno ovo najgore jutro još od Drugog svetskog rata. Sukobi demonstranata i policije pretvorili su se noćas bukvalno u građanski rat, francuski mediji javljaju da je grad Lion potpuno van kontrole države i van kontrole policije. Nasilni demonstranti zauzeli su ceo grad. Zapaljene su, uništene, demolirane i opljačkane sve državne zgrade, gotovo da nema prodavnice koja nije opljačkana - rekao je Vučićević i dodao:

- Francuski mediji javljaju da policija gotovo da nema snage da se obračuna sa demonstrantima, a državni vrh ozbiljno razmišlja o uvođenju potpunog vanrednog stanja i upotrebi vojske u obračunu sa demonstrantima. O ozbiljnosti situacije najbolje govore snimci koji su u prilogu - rekao je Vučićević. 

- Prema zvaničnim podacima, nema žrtava - rekao je na početku specijalnog programa glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević.