Autor: Informer.rs

04.07.2023.

20:30

Foto: Informer TV

TV

FUN ZONA - Nikola Rađen: Sezona 2012/13 sa Zvezdom je bila magična! (VIDEO)

U zanimljivom i opuštenom razgovoru dotakli smo se raznih tema. Pričao je Rađen o čuvenoj tituli prvaka Evrope, koju je sa crveno-belima osvojio pre deset godina. Kako je obeležena desetogodišnjica tog uspeha, šta je potrebno da bi se srpski vaterpolo ponovo uzdigao, kakve emocije je imao prema svom prvom treneru? Okušao se sa našim kolegom u basketu kao i u pikadu.

“U toj sezoni (2012/13) nije sve bilo najsjajnije. Nije bilo materijalnih sredstava da se isplate ugovori I mesečna primanja. Mi smo u januaru 2013. praktično svi bili slobodni igrači. To je vrlo neprijatna situacija za svakog sportistu, da vam neko kaže, “Od sada neće biti primanja, ukoliko želite da odete iz kluba, možete”.

Sećam se tog sastanka, svi smo ostali u sobi i Deki (Dejan Savić) nam je rekao, “Kako god se vi momci dogovorite, ja sam uz vas”. Mi igrači smo razgovarali između nas, šta nam je činiti? Ljudski kvaliteti tih momaka su neverovatni. Mi smo u tom trenutku odlučili da ostanemo na okupu i da probamo zajednički da izguramo celu sezonu do kraja, da se izborimo sami i tako je i bilo.”

Celu emisiju Fun zona pogledajte u videu ispod.