06.07.2023.

12:43

Foto: Informer.rs

TV

Njegovi rezultati su veliki za Srbiju i pogotovo za mene kao majku! Nikola i Damir su mladi talenti svetske muzike, a uživo su zasvirali na Informer TV! (VIDEO)

- Mi kao fondacija "Humana srca" nudimo stipendiranje i pomaganje omladini i deci koja naš život čine lepšim, nekada taj talenat koji promovišemo bude i sport, a mi smo tu da ih podržimo - rekla je izvršna direktorka ove fondacije i dodala:

- Najveća nagrada je ukoliko naša organizacija u deci probude empatiju, jer onda znamo da kada odrastu će nekome drugome pomoću. To je mali krug velikih dela. Njima uvek bude najvažnije što neko obrati pažnju na njih.

Informer

Nikolina Đujić

- Moja ljubav prema muzici počela je od ranih dana, uvek sam želeo igračke instrumente. U petom razredu osnovne škole sam poželeo da sviram tamburu, kada je otac našao učitelja on me je priučeno učio, tačnije svirao je a ja sam ponavljao ton, tek posle sam imao profesionalnog učitelja. Proces praavljenja instrumenta tambure je dug, i onda sam otišao kod predsednice opštine za pomoć u nabavci intrumenta koja me je uputila na fondaciju "Humana srca" - istakao je Damir Pranjković.

Nikola svira harmoniku i osvojio je drugo mesto na svetskom takmičenju.

- Mi smo dosadili svima kada smo tražili pomoć da bismo uspeli da odvedemo Nikolu na takmičenje. U Italiji je bilo poslednje takmičenje, kada je osvojio drugo mesto u svetu. Njegovi rezultati su veliki za našu Srbiju, pogotovo za mene kao majku. Ljudi su nas uputili i povezali sa organizacijom "Humana srca", i moj sin je njihov stipendista kojem stvarno pomazu - rekla je majka mladog talenta Nikole Kričaka.

Fondacija "Humana srca" mladim talentima nudi stipendiju za usavršavanje svog talenta.

- Mi nudimo novčanu stipendiju u iznostu od 3600 eura godišnje za unapređenje kvaliteta svog života kao i da ulažu u svoj talenat - rekla je Nikolina Đujić.

Informer

Damir Pranjković

Nikola je ispričao kako i kada se u njemu probudila ljubav prema harmonici.

- Kada sam imao šest godina, moj otac šumar je išao na teren i opremao drva, a ja sam išao sa njim. Jednom kod jednog čoveka sam video harmoniku i tada sam se začudio. Onda sam tražio ocu i majci da mi kupe harmoniku, i oni su mi nabavili malu crvenu harmoniku. Ništa tada nisam znao da sviram, pa su me upisali u muzičku školu. Ubrzo sam lepo napredovao, i evo sada sam došao ovde - rekao je Nikola.

Informer

Ponosna majka Nikole Kričaka istakla je da je ključ uspeha dece zapravo u posvećenosti roditelja.

- Kasno sam ga dobila, i mnogo vremena sam uložila u njega. Mislim da svako dete treba da bude centar sveta svojih roditelja! Imala sam 37 godina kada sam ga rodila, uvek sam nalazila vremena za igru sa njim, za učenje, igrali smo se i pesku i u blatu. Pokušavala sam da ga što više upoznam. Roditeljima nije lako, dete se menja iz meseca u mesec i pokazuje neke nove osobine koje roditelj mora da prati. On je tražio harmoniku, iako je imao šest godina tražio je melodiju. Pritiskao je na harmonici dugmiće, bio je radoznao i tražio je da stvori melodiju - rekla je ponosna majka.