08.07.2023.

13:45

Foto: printscreen/tv informer

TV

CIA još pre 70 godina spremala rat u Ukrajini! Tema dana na Informer TV: "Svetska vlada je vlasnik Ukrajine!" (VIDEO)

Činjenica da su SAD najveći mentor Kijeva u ratu sa Ukrajinom ne iznenađuje, štaviše, to je samo deo dobro pripremanog plana, o čemu svedoči i dokument CIA iz daleke 1957. godine! Deklasifikovani dokumenti potvrđuju da se Vašington još u vreme Hladnog rata spremao za rat u Ukrajini i udar na Rusiju!

Marija Kordić, autorka emisije Tema dana, navela je delove iz tog dokumenta, posebno one u kojima CIA ističe važnost razlika u tadašnjem SSSR, sa akcentom na Poljake u Ukrajini i njihov revolt, posebno u zapadnim, pripojenim delovima zemlje, ali i mnoge druge detalje iz mentaliteta i odnosa Poljaka i Ukrajinaca, kao i Rusa i Ukrajinaca koji bi mogli da budu "kec u rukavu" SAD u borbi protvi Moskve.

Sagovornici Informer TV govorili su o intereseima SAD, ali i globalnih finasijskih i bankarskih krugova u ratu u Ukrajini.

Profesor Velimir Abramović kaže de je sve išlo ka tome da je u ovom momentu svetska vlada vlasnik Ukrajine.

- Za vreme pandemije korone pokazalo se da postoji jedinstvena komanda u svetu. Veoma čvrsta tajna vlast. To se vidi sada i u Ukrajini - ocenio je profesor Abramović.

Analitičar Aleksandar Pavić komentarisao je to što se predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski u nekoliko navrata sastao sa delegacijom američke investicione korporacije Blek rok.

- Oni su kao ajkule koje osete krv u moru, sada se zauzimaju kompleksi, ali nisu samo oni, tu je i Vojno -industrijsi komplesk u SAD koji sada profitira. Slanje starog oružja u Ukrajinu je bonanca za industrijski kompleks. Morgan Čejs i Blek rok su oni koji uzimaju deo kolača -rekao je Pavić.

Vladimir Vasić, bankarski konsultant, naveo je da je Blek rok vlasnik nuklearnih postojenja, poljoprivrede i najsloženijih tehnoloških rešenja.

Abramović je rekao da je "Ukrajina završena priča" sa nivoa svetske vlade, sada je na nivou duboke države, tj. vojne industrije. Abranović je podsetio na reči Rotšilda:

- "Kad krv lije ulicama, kupuj, kupuj, kupuj". Kasnije če da je dezintegrišu na ekonomski način. Postoji li bosanski narod? Ne, pa i to mora da se rastavi. Svetska vlada rastavlja nacionalne države, ostaju samo narodi, ukidaju se granice i država kao oblik organizovanja.

Pavić naglašava da "ko vlada Istočnom Evropom, vlada i Evroazijom" i da će se tu lomiti koplja sa angloameričkim uticajem.

- Dok se Ukrajina ne reši, neće se znati ni sudbina Evroazije.

Vasić navodi da postoje jaki interese za prevlast u Ukrajini:

- Ispod ukrajinske crnice postoje minerali, sve što je potrebno zemlji koja ima industiju, nuklearke, kojoj trebaju sirovine. Rat se vodi u dve tri oblasti u kojima je ovo skoncentrisano. Uranijum i minerali koji su svim potrebni. Na delu je podela plena.

Celokupni dokument CIA koji govori o pripremi i planovima SAD za rat u Ukrajini i udar na Rusiju možete pročitati OVDE.

 
$bp("Brid_88824101", {"id":"34926","width":"16","height":"9","video":"1350357"});