13.07.2023.

09:59

Foto: Zoran Sinko

TV

Da sam lagao, bio bih njihov heroj! Koluvija na Informer TV o sramnom napadu ispred Specijalnog suda: Cilj je bio da ne dođe do suđenja!

Ovako za Informer TV započinje svoju priču Predrag Koluvija, optužen u lažnoj aferi "Jovanjica", a koji je pre tri dana ispred Specijalnog suda u Beogradu doživeo linč i fizički napad. 

- Nikad mi se ovo nije desilo. Marinika Tepić i ostali su pozvali ove ljude da nas linčuju. Tzv. nezavisni mediji su tamo bili, N1, Nova S - rekao je Koluvija. 

Kako ističe Koluvija, da je lagao, ne bi doživeo taj horor, koji preživljava mesecima. 

- Vi ako gajite industrijsku konoplju, a nećete da lažete, njima to ne odgovara. Da sam lagao bio bih njihov heroj. Ja mislim da dok govorimo istinu, njima to neće da odgovara. Nikoga ne interesuje istina - dodaje on. 

Informer

Koluvija je progovorio i o atmosferi koja je vladala na poslednjem suđenju.

- Imali smo priliku da saslušamo svedoka Dušana Mitića. Policajci su se posvađali . Kad je tužilac krenuo da ispituje, sve je bazirao na medijskom pritisku i izjave dvojice policajaca. Jedan policajac je ispričao da ja nisam prvi trebao da budem na krivičnoj optužnici, nego neko drugi. Drugi je rekao da su oni zapravo hteli da hapse Bratislava Gašića, ali niko od njih nema veze sa mnom - ističe Koluvija i dodaje:

- Dve godine nosim nanogicu, a ni zbog čega. 22 meseca sam bio u pravom pritvoru... kada bih sada rekao ono što oni žele da čuju, to bi bila nepravda. A pošto ja to neću, ja ću biti 100 godina u zatvoru - podvlači on. 

Predrag je napomenuo koliko je bilo teško naći advokata u njegovom slučaju. 

- Zamislite sad kako mojim advokatima prete da će da ih vešaju, to uopšte nije lako. Treba da branite nešto što je lako i jasno, a sa druge strane imate javnost i pritisak. To nama uopšte nije smešno. Samo kod vas (u Informeru) se moj glas čuje. Ja sam se nudio, evo pozovite mene i pozovite Miroslava Aleksića, ali on neće. Krik je nudio da radi intervju sa mnom, ali sam tražio da ide uživo, oni nisu pristali, jer tako ne mogu da montiraju snimke - kaže i dodaje:

- Imali smo anonimne pretnje, svakodnevno ih imam i sada, na društvenim mrežama i svašta nešto. Ja sad samo skrolujem i idem dalje. Narod ima sve više hrabrosti da mi lajkuje neku objavu, jer narod nije glup i vidi sve. 

Čitava afera "Jovanjica" izmišljena je i to je velika mašinerija laži, kaže naš gost. 

- Jovanjica je firma koja je radila distribuciju za PG Koluvija. I dan-danas ima mnogo komunista i ustaša i njima je zadovoljstvo da napadaju sve što ima veze sa svim srpskim. Rekli su da sam uzeo 3.000.000 evra subvencije. Ja sam jedini poljoprivrednik koji nikad nije uzeo jedan dinar od države. To me više vređa nego bilo šta. Ne želim ništa od svoje države, ja želim da dam svoj doprinos. To je ozbiljna mašinerija laži. Čim dokažete da su jednom lagali, oni pređu na drugu temu, stalno nešto -  dodaje Koluvija. 

Informer

Gost Informera je objasnio šta je zapravo industrijska konoplja i THC. 

- Industrijska konoplja jako liči na marihuanu, opojnu drogu. To je biljka koja ima mnogo manje THC-a. THC je aktivna materija koja ne može da se prometuje u Srbiji preko 0,3 odsto. Sve preko 5 odsto se smatra tek opojnom drogom. Što ne znači da mi oplemenjivači ne smemo da imamo neki procenat preko, jer vi ne znate do prve provere šta ćete dobiti. Ja sam tražio razne provere, pismeno smo se obratili MUP-u da provere, ali se niko nije odazivao. Mnogi su tražili da budu kontrolisani od MUP-a. Posle mog slučaja krenuli su preterano da kontrolišu i da maltretiraju poljoprivrednike. Ja sam uhapšen na osnovu nekog brzog testa - podvlači Koluvija. 

Ova izmišljena afera ima za cilj samo jedno - da sruši vlast, napomenuo je gost Informera. 

- Jutros sam gledao u njihovim medijima gde kažu da sam ja nebitna ličnost, a da su bitni ljudi koji stoje iza mene. U prvom trenutku su pokazali  pravi snimak gde primam udarce, a onda pokazuju gde je to isečeno. Njima je bitno da samo vrše pritisak i da dođe do smene vlasti, ali ne znam što to rade preko nas -  zaključuje Predrag Koluvija. 

Informer

- Nemam pasoš sada, pasoš sam imao kad sam pušten iz pritvora, dali su mi oba, kao da su hteli da pobegnem. To zadovoljstvo im neću pružiti, rekao sam tada -  prisetio se on i dodao da neće odustati dok ne dobije oslobađajući presudu. 

Na pitanje kako se njegov sin nosi sa celom situacijom, Koluvija kaže:

- On je jako bistar dečko i on je meni jedna velika podrška, ali je jako mali. Teško je objasniti da on sve to razume. Pa ni ja ne bih mogao pre pet godina da razumem.