21.07.2023.

10:19

Foto: Zoran Sinko/Informer

TV

Dobričanin o masakru na Vračaru: Roditelji ubijene dece imaju tapiju za bol, nemojte da se prepucavate preko grobova mrtve dece

- Jedan sudski veštak mi je rekao da bi toliki insistiranje na tom skupštinskom anektnom odboru uprkos protivljenju onih koji su najviše pogođeni imalo za psoeldicu iskazivanje i omalovažavanje pravosuđa - rekla je Dorbičanin i dodala:

Roditelji žrtava imaju pravo na sve i treba se poštovati njihova želja, a na sudu je da utvrdi da li posotji i čija  je odgovornost za to što se desilo. Dete neće nikada adekvatno biti kažnjeno, ali to ne znači da ne treba da se vodi istraga i ne treba da se procesuiraju oni za koje se utvrdi da su odgovorni treba da se vodi istraga i treba da budu procesuirani svi koji su odgovorni. 

Na skandaloznu izjavu marinike Tepić koja je izjavila da roditelje ubijen dece nemaju tapiju na bol Zora Dobričanin je rekla da imaju. 

- Ne mogu da verujem da je ona to rekla. Čula sam od oštećenih roditelja koji su potreseni zbog toga. Nedopustivo je da to izgovri bilo ko, a kamoli neko ko pretenduje na najviše funkcije u ovoj zemlji - izričita je advokatica.

Dorbičanin je objasnila da je morala da više puta presluša tu izjavu i da je ono što je čula strašno.

- Toliko se bore za taj Anektni odbor uprkos željama roditelja da se istina utvrdi u sudu. Zbog onoga što sam izjavljivala počeli su da napadaju i mene. Verovatno sam im trn u oku, zbog toga, jer je neko  zamislio da nešto radi. Jedan od razloga je i taj da roditelji, ali i mi advokati uključeni u slučaj ne želimo da politički neistomišljenici prepucavaju preko grobova ubijene dece. Jedan otac je rekao da kada vidi ovako ponašanje kao da mu neko ponovo zabija nož u srce. Nešto nije na prodaju za rasprodaju... Tapija na bol nije na prodaju nije na rasprodaju. Naravno da roditelji imaju tapiju - kaže Zora Dobričanin.