Autor: S. Kostić

21.07.2023.

17:00

Foto: Informer

TV

KLAPA - Iva Štrljić: Kolege me ogovaraju, a ja se pravim luda! Ovo me je najviše zabolelo (VIDEO)

Kolege me ogovaraju, a ja se pravim luda, kaže Iva Štrljić! Poznata glumica je u emisiji "Klapa" koja se u petak emitovala na Informer TV otkrila da je tokom dosadašnje karijere nailazila na mnoga saplitanja svojih kolega i ispričala šta ju je najviše povredilo.

- U glumačkoj branši ima dosta licemerja, osetila sam to na svojoj koži. Ne dopada mi se kada neko nije fer i kada ne ume nešto da pohvali, a zna da osudi. Neke kolege rade upravo to. Više puta me je zabolelo kada je neko od kolega rekao da sam ulogu dobila na neki drugi način, a ne svojom zaslugom, a oduvek se borim sama za sve. Kada čujem da me je neko od kolega ogovarao ja se napravim luda, ali pazim kada se sretnem s takvim ljudima jer znam s kim imam posla - ispričala je Iva u emisiji "Klapa" kod voditelja Saše Kostića.

Informer

Iva Štrljić u redakciji Informera

Glumicu već tri godine gledamo u ulozi Dijane Erski u telenoveli "Igra sudbine", a Iva se osvrnula i na komentare nekih kolega koji kažu da je lako glumiti u takvim serijama.

- Imaju predrasude prema telenovelama, a smatram da je to neprimereno. To je ozbiljan žanr za koji nisu svi glumci spremni. Uči se gomila teksta, snima se svakog dana i ne sme da se poklekne ni u jednom trenutku. Ne mislim da su to lake uloge, a kolege koje to kažu onda svoju profesiju posmatraju veoma površno. Svako ko tako priča želeo bi da zaigra u takvoj seriji. Velika je stvar za glumca da godinama snima jednu seriju i ima stalan angažman - kaže Štrljićeva.

Informer

Iva Štrljić u redakciji Informera

Iva se tokom intervjua osvrnula i na izjavu svog oca poznatog glumca Milana Štrljića koji je pre nekoliko godina izjavio da nikada ne bi stao pred kamere ili igrao u pozorište sa svojom ćerkom jer žive daleko jedno od drugog.

- Ja na to pitanje nikada ne bih tako odgovorila. To nema nikakve veze sa daljinom. Za ljude koji se vole daljina ne postoji, to je tehnička stvar. Što se mene tiče, ukoliko neki reditelj zamisli da u nekom projektu nas dvoje treba da glumimo, rado bih to prihvatila - priča Iva i dodaje da roditelji nisu bili za to da se bavi glumom:

Informer

Milan Štrljić u filmu "Bal na vodi"

- Nisu voleli da mi život bude uzburkan i nemiran što ovaj posao nosi sa sobom. Želeli su da odaberem neko mirnije zanimanje i stabilnije, ali bila sam toliko uporna da ništa nisu mogli da urade po tom pitanju.

Celu emisiju "Klapa" sa Ivom Štrljić možete pogledati u videu na kraju teksta: