22.07.2023.

09:36

Foto: Predrag Milosavljević

TV

Opoziciju ne interesuju poginula deca, već medijsko eksponiranje! Gosti na Informer TV o ukidanju Anketnog odbora! (VIDEO)

Narodna Skupština obustavila je rad Anketni odbor na molbu porodica nastralih i ranjenih u tragediji koja se dogodila u školi na Vračaru. 

- Anketni odbor počeo je da radi 18.jula i tada je bilo problema oko odabira predsednika odbora, i tu opozicija nije mogla da se složi. Međutim, roditelji stradale dece su ubrzo izneli mišljenje da će rad Anketnog odbora ugroziti istragu. Tada sam rekla da, ukoliko roditelji smatraju tako nešto, da mi ne treba da radimo. Opozicija se nije složila. Zvanični zahtev za ukidanje rada je juče stigla u Skupštinu, i mi ako već imamo tu molbu, ko smo mi da radimo mimo njih? Zato je do daljnjeg obustavljen rad Anketnog odbora, jer mi treba da radimo po volji roditelja, ali opozicija se pobunila. Njih ne interesuju porodice i poginula deca, već medijsko eksponiranje! - rekla je Pantić Pilja i dodala:

- Opozicija je navela da mi treba da pozovemo roditelje i ubedimo da mi treba da radimo. Ko smo mi da ispitujemo roditelje poginule dece? Opozicija ovo koristi da bi bila u centru pažnje, i koriste tragediju da bi bili medijski eksponirani.

Informer

 

Analitičar Dejan Miletić navodi da su svi detalji tragedije, koja se godila 3. maja u školi na Vračaru, bili dostupni javnosti i da je sve bilo transparentno, usled čega rad Anketnog odbora ne bi bio produktivan.

- Toliko je kontradiktornosti u radu Marinike Tepić. Bori se protiv nasilja - nasiljem. Njoj je suština biti protiv vlasti i kad ima smisla i kada nema smisla. Ja ne vidim da ovde ima neko osećaj odgovornosti ili krivice. Kakav Anketni odbor? Od prvog dana kuljale su imena poginule dece, kao i porodice dečaka koji je ovo učinio. Sve je transparentno. Ja ovde ne vidim ništa drugo sem želje sa konfrontacijom, i izlaganje svega u javnosti. Svi njihovi zahtevi su nenormalni, i nemaju veze sa realnim životom - istakao je Miletić.

Član odeljenja za obrazovanje Dragi Lukić rekao je da je ova tragedija poremetila celo društvo, ali da se država maksimalno angažovala i preuzela brigu o školi i njenim učenicima.

- Imao sam kontakt sa roditeljima iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar". Moram reći da je to škola sa ozbiljno dobrim rezultatima. Desila se ta tragedija, koja nas je poremetila kao društvo i kao sistem. Ministar prosvete je podneo ostavku, kao častan čovek. Direktorka je jako teško podnela, morala je da saopšti roditeljima šta se dogodilo sa njihovom decom. Premijerka i Vlada je preuzela brigu o ovoj školi, i mnoga ministarstva su uključena u njen rad. Predsednik je došao u školu da se upiše u Knjigu žalosti i svi smo svedoci toga - rekao je Lukić.