25.07.2023.

09:46

Foto: Pedja Milosavljević

TV

Marinika je pokazala najveći stepen nemoralnosti kada je u pitanju tragedija u "Ribnikaru" - Narodni poslanici ujedinjeni u stavu oko Đilasove saradnice

Nataša Jovanović, narodna poslanica, na samom početku razgovora istakla je da je Srpska napredna stranka ispoštovala deo opozicije da se oformi Anketni odbor, ali da su zatim pale sve maske što se tiče Marinike Tepić.

- Pre tog zvaničnog dopisa, advokati su se već izjasnili. Anketni odbor je obrazovan na inicijativu opozicionih poslanika na sednici 16. maja. SNS je kao odgovorna politička stranka rekla da prihvata zahteve opozicije da se uvede Anketni odbor. Za nas je bilo najvažnije šta kažu roditelji na sve to. Imali smo zatim šokantnu izjavu Marinike Tepić i to samo dan nakon što je izabrana za predsednicu Anketnog odbora. Pale su sve maske - istakla je Jovanović. 

Informer

 

Bilja Pantić Pilja, narodna poslanica, pojasnila je kako je izgledala atmosfera na sednicama Anektnog odbora i istakla da je opoziciji jedino bilo bitno da bude na čelu Anketnog odbora.

- Oko samog Anketnog odbora moram da kažem da su za njega glasali 193 poslanika. Prva sednica Anketnog odbora prošla je vrlo nesrećno. Došlo je do sukoba opozicije, Boško Obradović je bio protiv Marinike Tepić itd. Sve u svemu to je sve bila zloupotreba tragedije u političke stranke. Imali smo narednu sednicu gde smo trebali da uvedemo dnevni red. On je jedva usvojen i to zahvaljujući poslanicima iz vladajuće većine. Tada je tek trebalo da ide lista i program rada šta ćemo raditi u narednih 30 dana. Marinika Tepić je zatim dostavila spisak koga će ona sve da ispituje. Svrha svega ovoga je da imate opoziciju na čelu Anketnog odbora, da se slikaju i da budu u centru pažnje. To je strašno. Mi smo dobili onda dopis roditelja i njihovih advokata da se rad Anketnog odbora obustavi. Sve dalje pretvorilo se u političko lešinarenje opozicionih poslanika - rekla je Pilja. 

Informer

 

Uglješa Grgur, narodni poslanik, naglasio je da nije podržao Tepićevu, jer nije stručna i da joj je najvažnije da Anketni odbor postoji uprkos jasnom stavu roditelja da on bude ukinut.

- Lično nisam podržao Mariniku Tepić, jer nije stručna. Tražio sam da se Anketni odbor ukine, s obzirom da su roditelji stradale dece to tražili. Bio sam svedok političke propagande i samo sam molio na sednici da svi mi budemo ljudi. Krivca u državi stvarno nema, već su tu zatajili roditelji onog koji je počinio tragediju. Marinika Tepić je opet kritikovala i nastavila da taj Anketni odbor nastavi da radi. Skupština je osnovala Anketni odbor i ona može i da ga ukine - naglasio je Grgur. 

Informer

 

Narodna poslanica Nataša Jovanović je dalje dodala da je Marinika Tepić pokušala da zloupotrebi tragediju u političke svrhe i da je pokazala jednu vrstu nemorala i neljudskosti.

- Marinika Tepić je ovu tragediju pokušala apsolutno da zloupotrebi u političke svrhe. Anketni odbor kao kolektivni organ utvrđuje okolnosti i činjenice. Marinika Tepić je izvršila tu personalizaciju i pokazala je neku vrstu neljudskosti i nemorala. Ona je čak izjavila da krivi i predsednika Skupštine Orlića i SNS i predsednika Vučića. Mogu da kažem da je Marinika pokazala najveći stepen nemorala u ovakvoj tragediji - podvukla je Jovanović.