29.07.2023.

08:31

Foto: Informer

TV

Otac iz pakla je sadista! Devojčica je nestala na nekoliko godina! (VIDEO)

- Suđenje je trebalo da počne juče u 12 časova, ali posle 5 do 10 minuta je završeno. Tada su pitali da je došao branilac Uroša P., ali niko se nije odazvao. Onda smo saznali da je njegov advokat uzeo godišnji odmor i da je zbog toga odloženo suđenje - rekla je novinarka Branka Lazić.

Advokat Andrija Magdelinić ističe da je potpuno legalno da advokat uzme godišnji odmor tokom sudskog postupka.

- Zakon dozvoljava da advokat uzme godišnji odmor, ali da li je to profesionalno to je druga priča - ističe advokat.

Novinar Informera Milan Stojadinović bio je u Mirijevu i  obavio je razgovor sa komšijama koje su navele da su pre tri godine zvali policiju zbog sumnje da se devojčica nalazi sama u stanu.

- Ovaj čovek je svoje dete držao zaključano u stanu u Mirijevu. Niko od komšija nije video dete sigurno dve, tri godine. Pričao sam sa komšijama, koje su rekle da se dete čulo samo povremeno. Majka devojčice i otac iz pakla su se upoznali na lečenju od bolesti zavisnosti, i to je jedna teška priča. Mene interesuje kako niko nije reagovao tri godine? Ocu je dodeljena devojčica jer je jedan period bio "čist". U jednom momentu, 2020.godine, komšije su zvale policiju i rekli da se čuje da dete plače. Međutim, kada je došla policija, devojčica se ućutala, i policija nije smela da uđe. Devojčica je na nekoliko godina faktički nestala! Moram da napomenem da je ona sada dobro - rekao je novinar Stojadinović.

Informer

 

Psihoterapeut Biljana Ćulafić kaže da postoji šansa za psihičku promenu devojčice, kao i da postoji nada za zdravo i srećno detinjstvo.

- Posledice devojčice će biti velike. Ona se tresla sigurno, i bila uplašena kada je policija došla. Verovatno će devojčica tokom života imati razvijeno nepoverenje. Ljudi koji dožive izdaju bliskih ljudi, posle u životu budu jako nepoverljivi. Moguće je i da se takve osobe podređuju ljudima u životu, jer misle da je to jedini način da prežive. Takođe, deca imaju kapacitet za promenu mnogo veći nego odrasle osobe. Trauma nastaje u odnosu sa drugim ljudima, ali se na taj način i isceljuje! Zato je bitno da se zna da može doći do promene  - kaže psihoterapeut.

Ćulafić dodaje da dete ima potrebu za roditeljima, pogotvo za osobama pored kojih će se osećati zaštićeno.

- Dete ima potrebu da se vezuje, da ima nekog zaštitnika pored sebe. Kada je ona nazvala nepoznatu ženu, koja je ležala sa svojim detetom u istoj sobi u bolnici, majkom to znači da je njoj potrebna osoba koja će je štititi - kaže psihoterapeut i dodaje:

- Ovde je reč o sadisti, on je ostavio njegovu sliku gde se smeje kod kade, da devojčica gleda svakog dana njegov lik, a da pritom joj ne da hranu, onda je on definitivno sadista! 

Informer

 

Novinar Stojadinović razgovarao je sa majkom zarobljene devojčice koja je nakon hapšenja oca iz pakla promenila svoj iskaz. 

- Majka devojčice rekla je da je on divan otac, i da on brine o njihovom detetu. Napomenula je da je svoje dete videla preko interneta. Na pitanje zašto ne ide u školu, istakla je da ne treba da ide. To je sve bilo pre nego što je Uroš uhapšen, a nakon hapšenja je totalno promenila iskaz. Moram da napomenem da su oba roditelja devojčice nasilni. Dete je samo jedan period života bila u dobrom stanju i to kada je Uroševa majka bila u Srbiji, čim je ona otišla završio se taj period -  rekao je novinar Informera.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: