Autor: Informer.rs

30.07.2023.

08:30

Foto: Zoran Sinko

TV

Veliki projekti ohrabruju mlade da ostanu u našoj zemlji! Životu u Srbiji je dat smisao, nismo prodali veru za večeru! (VIDEO)

- Da je samo reč o brojevima i novcu, nikada ne bismo mogli da konkurišemo zapadnoevropskim zemljama. Da je to samo aukcijski pristup, mi nikada ne bismo mogli da pariramo. Druga priča je što se gradi ta priča o smislu u Srbiji. Kada imate osećaj smisla, vi možete da pretpite to što vaš kolega ima veću platu u nekoj drugoj zemlji. To očuvavanje dece i unuka u zemlji, davanje smilsa svom životu, suština je da ti sebi organizuješ ostanak i da se osećaš dobro u zemlji, društvu, među prijateljima. Način života u Srbiji nema nigde u svetu. Ko ima osećaj smisla, njemu uspeh nije sve u životu. Ako nemaš osećaj smisla, a imaš uspeh, onda ne možeš da konkurišeš drugim zemljama. Jako je bitno pričati o tome da se letuje u Srbiji, patriotizam je u ostanku u zemlji, u odlasku i povratku - istakao je Dragoslav Bokan. 

Informer

Dragoslav Bona i Miljan Jovićević

Bokan je istakao i da bismo mnogo lakše živeli da smo priznali tzv. Kosovo, uveli sankcije Rusiji, kao i da smo priznali navodni zločin u Srebrenici.

- Mogli smo da prodamo veru za večeru, i to kakvu večeru. Mi nismo prostitutke, mi smo narod, i to kakav narod! -

O velikom značaju specijalizovane izložbe EXPO2027 čiji ćemo biti domaćini, govorio je naš gost Miljan Jovićević.

- Jedan grandiozni projekat, jedno velelepno zdanje koje će se nastaniti nadomak Beograda, u Surčinu. Tu će se otvoriti privredni poligon da se uključi širok spektar zanimanja. Infrastruktura koja je sad slabija, pospešiće se, planirano je nekih 120 hotela, što će dodatno privući posetioce - naveo je on.

Kako infrastrukturni projekti utiču na ekonomski rast naše zemlje, poslušajte u našem Info Jutru.