12.08.2023.

09:52

Foto: Zoran Sinko

TV

Pismo parlamentaraca usmereno je protiv Srbije! Oni žele da budemo istrebljeni! (VIDEO)

Pismo 56 parlamentaraca upućeno čelnicima Sjedinjenih Američkih država, Velike Britanije i EU, a suštitinski je usmereno protiv Srbije, jer se u njemu navodi da je dobar samo onaj ko bi pristao na priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije.

Politički analitičar Miljan Jovićević istakao je da oni koji su na čelu ovog pisma nemaju dobar kredibilitet.

- Ovde imamo više faktora. Jedan bitan je naš pristup Republici Srpskoj, to je trn u oku zapadu. Mogli ste videti potpisnike tog pisma, a to je 56 njih, na čelu sa Ališom Kerns. Oni su davno izgubili kredibilitet, kada je Ališa optužila Srbiju iznela je niz neistina, poput one da smo krijumčarili oružje na Kosovu i Metohiju. Ono što naša država radi, i moram da je pohvalim, jer to niko nije radio, a to je medijski praćeni događaji i da imamo svoj medijski lobi - kaže Jovićević.

Informer

 

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Miljan Damjanović ističe da je do pritiska od strane zapada na Srbiju došlo, jer mi podržavamo naš narod širom regiona. 

- Mi Srpski radikali nismo opozicija narodu, a u ovom trenutku smo svesni da moramo da se ponašamo odgovorno i da pružimo podršku presedniku Srbije. Ovim pismom se vrši pritisak na njega, i na kompletan srpski narod. To se desilo jer podržavamo naš narod, nismo uveli sankcije Rusiji, pružamo podršku našem narodu u Republici Srpskoj, Kosovu i Metohiji i Crnoj Gori - rekao je Damjanović i dodao:

- Ališa Kerns juče nije odgovorila na pitanje šta dobija što optužuje Srbe za Kosovo i Metohiju, ona je prećutala, a to je znak odbravanja, znači da neki lobi stoji iza nje. Ališu Kerns ne treba gledati da predstavlja samo englesku diplomatiju, već i američku. To pismo izgleda kao da ga je pisao Aljbin Kurti. Mi podržavamo predsednika, iako se možda ne slažemo oko svega, mi podržavamo narod i predsednika jer je važno da sada ostanemo složni.

Zoran Milisavljević iz Instituta za političke nauke kaže da je rad predsednika Srbije doveo do jačanja spoljne i nacionalne politike naše zemlje.

- Ne bih se vezao za 56 parlamentaraca koji su potpisali, pogledao bih širu sliku. Jasan je njihov pritisak koji rade na ovaj način. Pre nije postojala nacionalna i spoljna politika, a sada su oni primetili da radom našeg predsednika ona raste i jača. Imamo preko 50 političkih aktera koji su moćni u odluci šta sme, a šta ne sme. U ovom vremenskom periodu nije uspelo da se postakne ono što su oni zamislili, a to je da Kosovo i Metohija bude nezavisna - kaže Milisavljević.

Milisavljević kaže da je njihov cilj da nas istrebe sa teritorije Kosova i Metohije.

- Srbija se stavlja u kontekst aktera koji eskalira. Nije moglo da se reaguje na Prištinu zbog stravičnih nedela nad našim stanovništva. Oni su želeli da naprave da mi budemo manjina u našoj južnoj pokrajini, i opet mi kao manjima njima smetamo. Znači oni žele da nas istrebe sa Kosova i Metohije - kazao je Milisavljević.