Autor: Informer.rs

15.08.2023.

16:23

Foto: Informer TV

TV

Srbi pod totalnom okupacijom! Aljbin Kurti već 80 dana sprovodi teror na Kosovu i Metohiji! (VIDEO)

Punih 80 dana traje teror na KiM i Srbi koji su zatočeni u zatvorima, nepravedno su osuđeni od strane prištinskih institucija. Aljbin Kurti želi da etnički očisti Kosovo i Metohiju i stvori "veliku Albaniju".

Demo Beriša iz Matice Albanaca u Srbiji i poslanica SNS Danijela Vujičić razgovarali su o ovim događajima na Informer TV.

Kako je navela poslanica SNS Danijela Vučićević, jedan deo Međunarodne zajednice stoji iza ideja Aljbina Kurtija o pravljenju "velike Albanije", dok jedan deo Evropske Unije finansira terorističke projekte Kurtija.

- Kurti je povukao samo 25% jedinica ROSU sa severa Kosova i Metohije, umesto da se svi specijalci povuku. Na snazi je zaabrana srpskih robe i lekova na Kosovu i Metohiji, takođe tu je i zatvaranje srpskih firmi. Srbima definitivno preti humanitarna katastrofa. Jedan deo Međunarodne zajednice stoji iza ideja Aljbina Kurtija o pravljenju "velike Albanije", dok jedan deo Evropske Unije finansira terorističke projekte Aljbina Kurtija - kazala je Vujičić.

Informer

Kurti želi da bude Balkanski Zelenski i da započne oružani sukob sa Srbijom.

- Međunarodna zajednica ćuti na Kurtijevo divljanje dok on vrši pogrom Srba i konstantno zastrašivanje i hapšenje našeg naroda. Postavlja do zuba naoružane albanske specijalce na ulice Kosovske Mitrovice i tako okupira naš narod. Optužili su lažno naše ljude da su došli u sukob sa KFOR-om, samo da bi bili uhapšeni. Kurti očajnički pokušava da bude "Zelenski Balkana" i započne oružani sukob sa Srbijom - rekla je Danijela Vujičić.

Sve ono što ima prefiks Republike Srbije nije dobrodošlo u Kurtijevom režimu, navodi Demo Beriša iz Matice Albanaca u Srbiji.

- Srbi su u ovom trenutku pod teškim okolnostima na Kosovu i Metohiji. Ukidanjem MTS-a na Kosovu i Metohiji ukidaju se i osnovna prava Srba. Sve ono što ima prefiks Republike Srbije nije dobrodošlo u Kurtijevom režimu. Kurti sa jedne strane propagira sklanjanje tzv. kosovske policije sa severa Kosova, a sa druge strane su i dalje prisutni policajci u civilu - naglašava Beriša.

Aljbin Kurti želi da pravi veliku Albaniju.

- Vlada Aljbina Kurtija pokušava na sve načine da započne vojni konflikt, dok Aleksandar Vučić pokušava putem mira da reši probleme. Kurti želi da Kosovo i Metohiju spoji sa delovima Makedonije i Crne Gore i tako utaba put za "veliku Albaniju" - zaključuje Beriša.

Informer

Demo Beriša