Autor: Informer.rs

16.08.2023.

10:02

Foto: Foto: Miloš Rafailović

TV

Plaćaju i do 10 hiljada dolara da ne odu na front! Ko stoji iza korupcije u Ukrajini? (VIDEO)

Novinar Nenad Matejić otkriva koliko Ukrajinci moraju da plate da ne bi otišli na ratište.

- Velika afera i korupcija se dešava u Ukrajini. Ukrajinske službe su otkrile da jedan ukrajinski moćnik izdaje dokumente za pet do deset hiljada dolara, koji omogućavaju Ukrajincima da ne odu na front. To je samo jedna od afera koja se dešava trenutno u Ukrajini. Ogromne količine oružja završi na frontu i samim tim se trguje oružjem na crnom tržištu na granicama Poljske i Rumunije - objašnjava Matejić.

Informer

- Sekta Habad koji vode Hazari meša se u situaciju u Ukrajini i oni stoje iza korupcije. Hazari su zapravo aškenazi Jevreji i njihov glavni cilj je da se smanji populacija na svetu na samo 500 miliona ljudi - govori Lučić.

Lučić dodaje i da je bitka između Rusa i Ukrajinaca isto kao kad bi se borili Srbi protiv Crnogoraca.

Zapad je uz pomoć te sekte posvađao dva ista naroda Ruse i Ukrajince, što je slično kao da ste posvađali Srbe i Crnogorce. Rusi dugo ratuju protiv Ukrajinaca, zato što žele da poštede civile, jer su Ukrajinci nekad bili bratski narod sa Rusima. Da ratuju protiv Nemaca ili Poljaka, to bi bila druga priča - zaključuje Lučić.

Informer

Dejan Lučić

Novinar Dragan Vujičić ističe da je najveći problem Ukrajine cvetanje korupcije, što se odražava na svaki segment institucija i privrede.

Ogromna operacija pranja novca se dešava u Ukrajini, putem raznih malverzacija, a korupcija cveta u svakom segmentu zdravstva, vojske, policije. Zelenski je imao skoro milijardu evra zarade već samo tri meseca od početka rata. Preko 400 hiljada Ukrajinaca je stradalo do sada u ratu, ne samo direktno u sukobu sa Rusijom, već i od posledica korupcije - rekao je Vujičić.

Informer