Autor: Informer.rs

21.08.2023.

10:32

Foto: Pedja Milosavljević

TV

Istorijski sastanak Vučića sa Erdoganom i Orbanom! Nekada neprijatelji, a sada odnosi između Turske, Mađarske i Srbije na maksimumu! (VIDEO)

Milutin Ilić predsednik NVO Geopolitikom ističe da je Vučić ostvario maksimalno dobre odnose sa Mađarskom i Turskom, iako su te zemlje kroz istoriji bile nekada naši neprijatelji.

- Imamo prilično dobru saradnju sa Evropom, posebno sa Mađarskom i Turskom koji su nam nekada bili neprijatelji, a sada imamo maksimalno dobre odnose sa njima. Aleksandar Vučić je u razgovoru sa Erdoganom ostvario čelične bilateralne odnose sa Turskom i tako učvrstio poziciju Srbije u svetu - govorio je Ilić.

Političar Vladimir Marinković navodi da posredstvom Aleksandra Vučića odnosi između Mađarske, Turske i Srbije nikad nisu bili bolji.

- Vučić je uspostavio dobre odnose Srbije sa Mađarskom, Turskom i ostalim evropskim zemljama, što dodatno jača Srbiju na svetskoj sceni. Odnosi sa Mađarskom u istoriji nikad nisu bili bolji i Mađari žele da imamo dobre i stabilne odnose. Mađarska je zemlja koja ne prati tradicionalne tokove EU i vodi nezavisnu politiku od Unije, što je dobro za Srbiju - rekao je Marinković.

Informer

Demo Beriša, Vladimir Marinković i Milutin Ilić

Demo Beriša predsednik Saveza Albanaca u Srbiji kaže da je predsednik Vučić uspostavio jake bilateralne odnose sa Turskom i Mađarskom.

- Predsednik Vučić je imao dosta sastanaka ovih dana sa najvišim zvaničnicma Evrope i tu uspostavio jače bilateralne odnose sa Turskom i Mađarskom. Dobra prilika za Srbiju je projekat "Otvoreni Balkan" da bi mogli naši ljudi i roba da se kreće slobodno širom Balkanskog poluostrva i tako pojača naša ekonomija. Kada je bio mađarski general na čelu KFOR-a, tada je bila najstabilnija situacija na Kosovu i Metohiji - kazao je Beriša.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod.