Autor: Informer.rs

24.08.2023.

10:19

Foto: Peđa Milosavljević

TV

Prigožinova pogibija šokirala svet! Ko je kriv za smrt vođe Vagnera? (VIDEO)

Potpredsednica Skupštine Srbije Snežana Paunović navodi da sve izgleda kao da je Putin likvidirao Prigožina, ali bi to bilo jako amaterski od strane ruskog predsednika samo dva meseca posle puča.

- Okolnosti su takve da izgleda kao da je Putin likvidirao Prigožina, ali bi to bilo jako amaterski od strane ruskog predsednika samo dva meseca posle puča. Avion je putovao iz Moskve do Sankt Peterburga, a Prigožin je zapravo trebao da napusti zemlju. Prigožinova smrt je uzburkala svetsku javnost i bićemo izloženi međunarodnim medijima i njihovim konstantnim spekulacijama o smrti Prigožina - objasnila je Paunović.

Naučni analitičar Branko Nadoveza smatra da je pad aviona bila puka nesreća i da je mogla da se desi bilo kome.

- Prigožin je bio patriota pre svega i sve milione koje je posedovao ulagao je u Rusiju. Smatram da je pad aviona puka nesreća i da je bilo kome mogla da se desi. Prigrožinovi stavovi su se kosili sa vlašću iz Kremlja i zato je došlo do pobune. Putin sa jedne strane želi da pripoji Ukrajinu Rusiji i pomogne narodu, a sa druge strane je pod uticajem opasnih najbogatijih ljudi u Rusiji - istakao je Nadoveza.

Informer

Nenad Matejić, Branko Nadoveza i Snežana Paunović

Novinar Informera Nenad Matejić je ispričao da pobuna protiv predsednika koji ga je smatrao bliskim prijateljem je možda dovela do Prigožinove smrti.

- Putin je rekao da je Prigožin izdao njega i Rusiju, kada je hteo da izvede vojni puč i državni udar. Lukašenko je Prigožinu objasnio da je prevaren, da je krenuo u pobunu protiv predsednika, jer je mislio da je kamp Vagnera raketirao Vladimir Putin. Pobuna protiv predsednika koji ga je smatrao bliskim prijateljem je možda dovela do njegove smrti - objasnio je Matejić.

Celu emisiju i sve detalje možete videti u videu ispod.