Autor: Informer.rs

28.08.2023.

10:28

Foto: Pedja Milosavljević

TV

Vraća ih na fabrička podešavanja! Putin naredio da "Vagnerovci" potpišu zakletvu Rusiji! (VIDEO)

General Kovač tvrdi da Putin nije kriv za obaranje aviona, već da su to uradile zapadne službe terorističkim aktom.

- Smatram da Putin nije odgovoran za obaranje aviona jer je bivši pripadnik KGB i on operiše kao specijalac i nikada ne bi razneo nedužne žrtve, već isključivo jednu metu. Avion u kome su bili pripadnici "Vagnera" nije oborila raketa, niti je u pitanju kvar aviona, po mojoj proceni u pitanju je eksplozivna naprava. Zapad je kriv za smrt Prigožina i ostalih pripadnika "Vagnera", jer je ovo nesumnjivo teroristički akt o strane zapadnih službi. Greška pripadnika ove grupe je što nisu imali bezbednosne mere za korišćenje aviona - rekao je Kovač.

Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje napominje da je "Vagner" napao državni vrh Rusije koji ih je finansirao, a to je bila greška i da sad moraju da se priklone Vladimiru Putinu.

- Grupa "Vagner" je napravila grešku zato što je previše pokazivala moć i mislili su da su neuništivi, pa ih je to dovelo do totalnog kraha. Jedinica "Vagner" je napala državni vrh Rusije koji ih je finansirao, a to je bila greška i veleizdaja nije dopustiva u ratnom stanju. Vagnerovci moraju da se vrate na fabrička podešavanja i da se priklone vođstvu Vladimira Putina - kazao je Deđanski.

Informer

Marko Blažić, Stevica Deđanski i Tomo Kovač

Naš gost Marko Blažić iz Centra za društvenu stabilnost ističe da je Putin pozvao pripadnike "Vagnera" da polože zakletvu prema ruskoj zastavi i državi i tako se integrišu u regularnu rusku vojsku.

- "Vagner" će igrati značajnu ulogu u Africi, kao i u Siriji, jer Rusi posredstvom te grupe pomažu predsedniku Sirije Bašaru Al Asadu i sirijskom narodu. Rusija mora da pokrene totalnu ofanzivu kada bude slomila ukrajinsku kontraofanzivu koja je osuđena na propast. Putin je naredio da pripadnici "Vagnera" polože zakletvu prema ruskoj zastavi i državi i tako se integrišu u regularnu rusku vojsku - zaključio je Blažić.

Ceo razgovor možete pogledati u videu koji se nalazi ispod: