Autor: Informer.rs

29.08.2023.

09:00

Foto: Foto: Miloš Rafailović

TV

(VIDEO) Hrvatica srpskog porekla uporedila Srbe sa bubama koje treba spaliti! Skandalozna izjava književnice Slavice Stojan!

Gosti u Info jutru novinarka Informera Zvezdana Jevtić, predsednik udruženja književnika Srbije Predsednik udruđenja književnika Miloš Janković, Aleksandar Raković i istoričar Jovan Pejin razgovarali su ovoj skandaloznoj izjavi hrvatske književne istoričarke Slavice Stojan

Naša novinarka Zvezdana Jevtić kaže da Slavica Stojan ima srpsko poreklo.

- Slavica Stojan ima srpsko poreklo i još jedno srpsko ime Stanislava. Ne mogu da verujem da je Srbe uporedila sa insektima i da nas treba spaliti, to je apsolutno neprimereno - navela je Zvezdana Jevtić.

Dodala je Jevtić i da Hrvati žele da unište srpsko kulturno nasleđe i ospore činjenicu da se koristila ćirilica u Dubrovniku.

- Tužno je to što se neki Srbi u Hrvatskoj ponašaju kao Hrvati više od samih Hrvata i što niko iz državnog vrha nije reagovao na to. Hrvati žele da unište srpsko kulturno nasleđe i ospore činjenicu da se koristila ćirilica u Dubrovniku - rekla je Jevtić.

Informer

Zvezdana Jevtić

Sagovornik istoričar Jovan Pejin ističe da hrvatski nacionalisti spadaju u najprimitivnije ljude u Evropi. 

- Njeno ime i prezime je srpsko, jer rođena u okolini Dubrovnika gde su najviše živeli Srbi. Napravila je ovaj skandal iz gluposti i primitivizma. Hrvatski nacionalisti spadaju u najprimitivnije ljude u Evropi, a ne znaju da nije bilo Srba i reforme hrvatskog jezika u 18-tom veku Hrvati bi bili Nemci i Mađari - kazao je Pejin.

Predsednik udruđenja književnika Srbije Miloš Janković govori o tome da Slavica Stojan treba da se izvini zbog ove rasističko-nacističke izjave.

- Očekujemo bar izvinjenje od Slavice Stojan zbog ove rasističko-nacističke izjave. Želim da verujem da će se neko iz Matice Hrvatske oglasiti povodom ove fašistoidne izjave dotične gospođe - zaključio je Janković.

Informer

Zvezdana Jevtić, Jovan Pejin i Miloš Janković

Istoričar Aleksandar Raković kada pogledamo najveće ustaške koljače kroz istoriju svi su poreklom Srbi.

- Ovo je samo jedan mali kamen u mozaiku u raseljavanju našeg naroda na prostoru Hrvatske. Ta žena ima srpsko poreklo što se vidi u njenom prezimenu. Hrvati svojataju stare srpske manastire i kažu da su to starohrvatski manastiri, što je apsurdno. Kada pogledamo najveće ustaške koljače kroz istoriju svi su poreklom Srbi, kao što su Ante Pavelić i Ante Gotovina - izjavio je Raković.

Celu emisiju odgledajte u videu koji se nalazi ovde: