Autor: Informer.rs

10.09.2023.

10:10

Foto: Masha Bandjur

TV

Elon Mask i Putin zajedno razaraju Ukrajince iz svemira?! Karan: Njih dvojica idealni saradnici u borbi protiv Zapada! (VIDEO)

Pukovnik u penziji Ljuban Karan navodi da je Elon Mask ušao u sukob u Ukrajini time što je dozvolio korišćenje interneta svojim provajderom "Starlink" i da su zapadni mediji optužili Maska i njegovu firmu da sabotira rat u Ukrajini i da potpomaže Ruse.

- Mask je posredno ušao u sukob u Ukrajini time što je dozvolio korišćenje interneta u toj zemlji svojim provajderom "Starlink", a kasnije uz pomoć mreže oborio ukrajinske dronove. Zapadni mediji su namerno isturili kao krivca i optužili Maska i njegovu firmu da sabotira rat u Ukrajini i da potpomaže Ruse - rekao je Karan.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da Rusi imaju kosmičke snage koje ih čine idealnim saradnicima sa Maskom u borbi protiv Zapada i Ukrajine, jer je Putin zacrtao doktrinu Rusije da  bude dominantna u svemiru i da imaju konstatni razvoj kosmičkih tehnologija.

- Elon Mask je veoma dostupan u kosmosu, a Rusi imaju kosmičke snage koje dejstvuju iz svemira što ih čini idealnim saradnicima u ratu protiv Zapada i Ukrajine. Vladimir Putin kada je dolazio na vlast dao je doktrinu koja je zacrtana da Rusija bude dominantna u svemiru i da imaju konstatni razvoj supersoničnih i visokosofisticiranih kosmičkih tehnologija, a sada je to stvarnost - kazao je Karan.

Informer

Predsednik srpsko-ruskog pokreta Slobodan Dimitrijević ističe da Ukrajinci nisu imali svoje satelite i zato im je Mask ponudio svoje satelite i svoju mrežu "Starlink" i na taj način je mogao da sabotira ukrajinske dronove i spreči napad na Rusiju.

- Njegova izjava da je sabotirao ukrajinske dronove svojom internet mrežom je potpuno opravdana. Ukrajinci nisu imali svoje satelite i internet mrežu i zato im je Mask ponudio svoje satelite i svoju mrežu "Starlink" i na taj način je mogao da sabotira ukrajinske dronove i spreči napad na Rusiju - napomenuo je Dimitrijević.

Informer

Dimitrijević dodaje i da Elon Mask ne želi da neposredno učestvuje u ratu u Ukrajini, već da ima moć da možda spreči i nuklearni rat.

Smatram da je najviše dobio ulaganja od Rusa i Putina i da Rusija ima dosta satelita u svemiru koje Mask koristi. Elon Mask ne želi da neposredno učestvuje u ratu u Ukrajini, ali ima moć da možda spreči i nuklearni rat - objasnio je Dimitrijević.

Celu emisiju možete pogledati u videu ispod: