10.09.2023.

11:10

Foto: Masha Bandjur

TV

ŠAMPIONSKI KOLEGIJUM! Specijalni program na Informer TV: Sportski asovi bodre Srbiju!

Ne postoje ponosniji navijači od srpskih ove nedelje, 10. septembra. Istorijski dan za naš sport je pred nama, a navijaćemo svim srcem za košarkaše, odbojkaše, fudbalere i Novaka Đokovića.

Utakmica je zvanično počela, pratite uživo na Informer

Kraj utakmice nažalost Srbija je izgubila, Nemačka je postala svetski prvak.

Ali sada Srbija se približava Nemačkoj i smanjila je vođstvo Nemaca na 78:75

Srbija nikako da dođe do izjednačenja 76:69 za Nemce.

Ne prestaje vođstvo Nemačke trenutni rezultat u četvrtoj četvrtini je 73 prema 64 za Nemce.

Nemačka i dalje vodi rezultat je 62:53.

Slab protok poena u nastavku, ali Nemačka vodi 51:49.

I dalje nema Dobrića na terenu i pitanje je da li će ga lekari osposobiti do kraja meča.

Ulazimo u poluvreme, a na kraju rezultat je izjednačen 47 na prema 47.

Nemci trenutno vode jednim poenom razlike i sada je 44:45 za Nemačku.

Neizvestan početak druge četvrtine obeležava izjednačenje i trenutni rezultat je 35 prema 35 poena.

Na kraju prve četvrtine Srbija drži prednost od 26 prema 23 poena.

Ognjen Dobrić nažalost napušta teren zbog povrede.

Srbija je odlično otvorila utakmicu i trenutno vodi 5:0 protiv Nemačke na Svetskom prvenstvu.

Navija se sa svih strana sveta

Navijači se javljaju sa sve četiri strane sveta, svuda je aktuelno finale svetskog prvenstva u košarci, a naših navijača ima svuda po svetu od Kipra, Lozane i Čikaga sve do Australije.

Beograd pun navijača

Utakmica samo što nije počela, a na ulicama Beograda vladaju ogromne gužve zbog navijača koji ispred malih ekrana podržavaju naše momke, a kod "Arene" je organizovano gledanje na velikom ekranu za navijače.

Milica Dabović već vidi košarkaše na vrhu

Bivša košarkasica Milica Dabović ističe da očekuje pobedu i misli da su reprezentativci ponos Srbije.
- Očekujem pobedu naše reprezentacije, ali smatram da smo već na vrhu bez obzira na ishod i naši košarkaši su ponos Srbije - rekla je Dabović.

Obradović: Očekujem pobedu i Noleta i košarkaša

Teniski stručnjak Bogdan Obradović u uključenju na naš specijal, pohvalio je sve srpske sportiste koji se takmiče i ističe da očekuje pobedu košarkaša, ali i Novaka Đokovića u finalu US Opena.
- U poslednje vreme fantastični rezultati Srbije u svakom sportu, a očekujem pobedu Novaka Đokovića u finalu US Opena i pobedu košarkaša Srbije u finalu Svetskog prvenstva - izneo je Obradović.

Naši navijači podgrevaju atmosferu u Manili

Navijači srpske košarkaške reprezentacije podgrevaju atmosferu u glavnom gradu Filipina uz tradicionalnu srpsku pesmu "Pukni zoro", a pogledajte kako to izgleda:

Marko Kešelj eksluzivno na Informer TV

Državni sekretar u ministarstvu sporta Marko Kešelj u gostovanju u specijalnoj emisiji tvrdi da ceo svet nije verovao u Srbiju, ali da ćemo danas dokazati da da možemo do zlatne medalje.
- Veliki dan i mesec za naš sport, a nadam se da će danas košarkaši osvajanjem finala krunisati ovaj uspeh. Ceo svet nije verovao u Srbiju, ali ćemo danas dokazati da smo sportska velesila i da možemo do zlatne medalje - rekao je Kešelj za Informer Tv.

"Kad sam bio mali" se ori Manilom

Srpski navijači prave opuštenu atmosferu pred finale i vesele uz zvuke patriotske pesme Baje Malog Knindže "Kad sam bio mali". Pogledajte kako izgleda veselje naših navijača:

Poznati dali podršku košarkašima

Mnoge poznate ličnosti su pružile podršku našim košarkašima pred finale Svetskog prvenstva, a među njima su bili: fudbaler Dušan Tadić, odbojkaš Petar Krsmanović, fudbaler Milan Borjan, glumac Miodrag Radonjić, bivša košarkašica Milica Dabović, automobilista Dušan Borković, fudbaler Uroš Spajić...

Evo kako su poznati pružili podršku:

Gudurić za Šampionski kolegijum

Mića Gudurić otac našeg reprezentativca u razgovoru sa sinomotkriva da Srbiju tek očekuje veliki uspeh danas u finalu i da igrači nemaju nervozu.

- Sin mi je saopštio da nervoze kod igrača nema, osećaj je fenomenalan zbog uspeha, a ja smatram da Srbiju tek očekuje veliki uspeh danas u finalu - rekao je prilikom uključenja uživo Gudurić. 

Pogledajte njegovu izjavu u videu ispod:

Neko igra za reprezentaciju, a neko ne

Gost na Kolegijumu Nikola Rađen kaže da je najveća čast igrati za Srbiju i da to što neki ne žele da igraju ide njima na obraz.

- Moje mišljenje je da svaki sportista treba da igra za reprezetaciju i da je najveća čast igrati za Srbiju, to što neki ne žele da igraju ide njima na obraz - rekao je Rađen.

Bivša košarkašica Sonja Petrović ističe da se Svetislav Pešić pita ko će igrati, a da sami igrači biraju da li žele da predstavljaju Srbiju.

- Danas si najveći, a sutra si nebitan i na ulici, sve to zavisi od tebe. Svetislav Pešić se pita ko će igrati, a sami igrači biraju da li žele da predstavljaju Srbiju - kazala je Sonja Petrović.

Rađen otkrio koliko može sarmi da pojede

Proslavljeni bivši vaterpolista u Kolegijumu na Informer Tv je otkrio koliko može da pojede sarmi a to možete da vidite ovde.

Nova lopta na prvenstvu pred finale

Organizatori Svetskog prvenstva u poslednjem trenutku su odlučili da promene loptu kojom će se igrati finale. Gošće na Kolegijumu košarkašice Sonja Vasić i Dajana Butulija se nadaju da promena lopte neće uticati na igru košarkaša Srbije.

Šampionski kolegijum

Na Informer televiziji održan je specijalni šampionski kolegijum na kom su prisustvovali velikani srpskog sporta, tačnije vaterpolista Nikola Rađen, karatiskinja Tanja Petrović, bivša odbojkaška reprezentativka Sanja Malagurski, košarkašica Sonja Vasić i bivša košarkaška reprezentativka Dajana Butulija.

Tokom ovog šampionskog kolegijuma putem video poziva uključili su se i srpska reprezentativka u tekvondou Milica Mandić i svetski šampion srpski reprezentativac u rvanju Davor Štefanek. 

Podsetimo, naše košarkaše bodrićemo od 14:40 časova u borbi za zlato na svetskom prvenstvu u košarci, a već u 18 časova pružićemo podršku našim odbojkašima koji igraju u osmini finala Evropskog prvenstva protiv Češke. Takođe, navijaćemo i za naše fudbalere koji se bore za vizu za kontinentalnu smotru protiv Litvanije u Vilnjusu u 20:45, a današnji sportski program zatvara Novak Đoković u jubilarnom 10. finalu u Njujorku na Ju-Es openu u 22:00 časova koje igra protiv Rusa Danila Medvedeva.