Autor: Informer.rs

11.09.2023.

12:13

Foto: Zoran Sinko

TV

(VIDEO) Srbija ne dominira samo u sportu! Matematička gimazija uvek obraduje našu zemlju medaljama i trofejima!

Direktorka Matematičke gimnazije Mirjana Katić ističe da su uspesi učenika ove gimnazije na zavidnom nivou i da neguju porodični pristup i da imaju dosta dodatnih nastava i sekcija.

- Uspesi koji postižu učenici Matematičke gimnazije su na zavidnom nivou, tu su razna takmičenja i mnogo medalja koji su naši učenici osvojili. Počeci su bili teški jer su prethodne vlasti mislile da učenici ne treba da unapređuju obrazovanje, ali sad se to promenilo i mi negujemo jednu vrstu porodičnog pristupa i imamo dosta dodatnih nastava i sekcija kao što su sekcije šaha, pozorišta i televizije - rekla je Katić.

Informer

Učenik Matematičke gimnazije Gvozden Lapčević kaže da kad ide na takmičenja ne razmišlja o tome da li će pobediti, već da mu je cilj uživanje.

- Kada idem na takmičenja ne razmišljam uopšte o tome koliko sam dobar i da li ću pobediti i osvojiti turnir, već mi je cilj samo da uživam i da se družim - rekao je Lapčević.

Informer

On dodaje i da kada je bio mali slušao je o uspesima škole i to ga je navelo da se upiše u Matematičku gimnaziju.

- Kada sam bio mali slušao sam o ovoj gimnaziji i uspesima i trofejima koji su učenici postizali i to me je privuklo da upišem Matematičku gimnaziju i osvajam medalje - kazao je Lapčević.

Emisiju detaljnije pogledajte u videu ispod: