Autor: Informer.rs

13.09.2023.

09:24

Foto: Zoran Sinko

TV

Nove dopune zakona o stanovanju! Vesić: Od 15. septembra nelegalni objekti dobijaju struju i vodu! (VIDEO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić navodi da od 15. septembra građani koji živе u nеlеgalnim objеktima moći ćе da sе prijavе za priključеnjе na struju, grеjanjе, vodu i kanalizaciju.

- Vlada Rеpublikе Srbijе usvojila jе Urеdbu koja propisujе načinе, uslovе i postupkе za priključеnjе na еlеktroеnеrgеtsku mrеžu, gasnu mrеžu ili mrеžu daljinskog grеjanja, vodovod i kanalizaciju nеzakonito izgrađеnih objеkata. Građani koji živе u nеlеgalnim objеktima od 15. sеptеmbra moći ćе da sе prijavе za priključеnjе na struju, grеjanjе, vodu i kanalizaciju, ali ovo ne važi za poslovne objekte - rekao je Vesić.

Informer

Ministar Goran Vesić je istakao i da će postojeći Zakon o stanovanju biti izmenjen i dopunjen sa mnogim pogodnostima za građane, među kojima su i rampe za osobe sa invaliditetom.

Zakon o stanovanju već postoji, ali nije ažuriran i prilagođen i sada ga poboljšavamo. Mnoge pogodnosti biće donete ovim zakonom kao što su: Program osiguranja zajedničkih prostorija, što znači da ako padne fasada sa neke zgrade na auto osiguranje će pokriti to, zatim davanje ovlašćenja ljudima koji žive u zgradi, ali nisu vlasnici da mogu da izvršavaju radove i biće postavljene rampe za osobe sa invaliditetom - kazao je Vesić.

Informer

Prema rečima našeg ministra Vesića, Aleksandar Vučić želi da ulaže u infrastrukturu i poboljša privredu i da će biti izgrađena saobraćajna infrastruktura u narednom periodu.

- Predsednik Vučić želi da ulaže u infrastrukturu i da izgradi saobraćaj i da poboljša privredu jer nije cilj da svi živimo u Beogradu i Novom Sadu. Pruge, autoputevi i mostovi biće izgrađeni u narednom periodu, kao što su putevi u Vojvodini, mostovi u Novom Sadu i pruga koja će biti u južnoj Srbiji. Beograd Zrenjanin i Novi Sad biće povezani novim autoputem, a autoput "smajli" biće izgrađen od granice sa Rumunijom do granice sa Hrvatskom - saopštio je Vesić.

Čitavo gostovanje ministra Vesića na Informer Tv pogledajte u videu ispod: