Autor: Informer.rs

14.09.2023.

09:41

Foto: Zoran Sinko

TV

Koljačima OVK nastavljeno suđenje u Hagu, ali bez srpskih svedoka! Anđelković: Sve je namešteno! (VIDEO)

Novinar i književnik Veselin Dželetović ističe da je tragično što nema naših svedoka na suđenju u Hagu i da je ovo suđenje velika farsa jer nema svedoka i sa srpske strane.

Koljači OVK su ubijali i Albance jer su im bili politički protivnici, ali na kraju će ispasti da je došlo do sukoba između šiptara, a ne da su ubijali Srbe. Okupirali su našu zemlju uz pomoć Amerike, kada je ona bila dominantna sila i uspeli su da proglase nezavisnost, ali ih je Srbija kao i mnoge zemlje na svetu, nije priznala. Tragično je što nema naših svedoka na suđenju u Hagu i ovo suđenje je jedna velika farsa jer nema svedoka i sa srpske strane - naveo je Dželetović.

Informer

Nekadašnji predsednik izvršnog veća na KiM Zoran Anđelković navodi da je problem što svedoci u procesu suđenja pripadnicima OVK nisu Srbi i da oni tvrde da je Hašim Tači bio šef OVK iako postoji mogućnost da je tu grupu vodio neko drugi.

- Svedoci koji učestvuju u nastavku suđenja u Hagu postoje, ali je problem što nijedan nije Srbin. Posle bombardovanja Hašim Tači je proterao i likvidirao albanske članove partije, a u Rambujeu OVK je izabrao Hašima Tačija da bude predstavnik lažne države Kosovo u pregovoru sa Beogradu i svedoci tvrde da je Tači bio šef OVK, ali postoji mogućnost da je tu terorističku grupu vodio neko veći - rekao je Anđelković.

Informer

Naš sagovornik tvrdi da je na neki način kosovski sud izmešten u Hag i da je sve namešteno, kao i da sumnja da će im biti izrečena presuda koljačima OVK.

- Smatram da će na kraju presude biti smanjen broj poginulih srpskih civila i biće umanjenje zločina koje je OVK počinio, iako postoje dokazi. Svedoci i osuđenici žele da pred sudom ispadne da je OVK delovao protiv Albanaca, a ne protiv Srba. Praktično na neki način tzv. kosovski sud je izmešten u Hag i sve je namešteno i sumnjam da će biti izrečena presuda koljačima OVK - tvrdio je Anđelković.

Obavezno pogledajte čitavu emisiju u videu ispod: