Autor: Informer.rs

15.09.2023.

10:13

Foto: Informer

TV

Putin čvrst kao stena! Kontraofanziva Ukrajine neuspela, poginulo preko 500.000 Ukrajinaca! (VIDEO)

Prof. dr Branko Nadoveza iz Instituta za noviju istoriju ističe da Rusija nije izgubila ni parče svoje teritorije, ali da je dobila ono što joj pripada, kao i da Vladimir Putin drži glavni centar moći, a da narod ga podržava.

- Mirovni pregovori su često dovodili do sasvim drugačijih rešenja. Rusija nije izgubila ni parče svoje teritorije, ali je zato polako dobija ono što joj pripada. Ruska diplomatija i vojska je jaka i Vladimir Putin drži glavni centar moći i čvrsto stoji naspram Zapada i Ukrajine, a narod ga podržava - govorio je Nadoveza.

Informer

Branko Nadoveza kaže i da bi voleo da američka dominacija bude srušena i da Amerikanci i Rusi vode ceo svet.

- Ne verujem da će Američka dominacija biti srušena, jer imaju jaku ekonomiju i vojsku, iako bih voleo da bude tako. Evidentno je da čovečanstvo ne može ravnomerno da se razvija i da će uvek biti neke velike sile koje će da vode svet, kao što su Amerika i Rusija - zaključio je Nadoveza.

Politički analitičar Branko Radun navodi da su bivši predsednik Francuske i bivša kancelarka Nemačke priznali da su namerno prevarili Rusiju sporazumom da bi Ukrajina imala vremena da sprovodi nacistički režim i da se naoružava.

- Ovaj sukob je zapravo na neki način građanski rat, jer da je ruska vojska 2014. godine ušla u Kijev kada je Janukovič svrgnut sa vlasti ne bi se dogodilo sve ovo. Merkelova i Oland su priznali da su napravili sporazume gde je namerno Rusija prevarena da bi Ukrajina imala vremena osam godina da sprovodi nacistički režim i da se naoružava - tvrdio je Radun. 

Informer

Naš sagovornik dodaje i da je u neuspešnim kontraofanzivama ukrajinske vojske poginulo preko pola miliona Ukrajinaca u sukobu sa moćnom ruskom vojskom.

- Svi troše resurse u ratu, ali najveća potrošnja je upravo ljudi. U kontraofanzivama ukrajinske vojske poginulo je preko pola miliona Ukrajinaca a ove podatke su pružili Amerikanci. U sukobu sa moćnom ruskom vojskom, kontraofanziva Ukrajine je doživela totalni neuspeh - kazao je Radun.

Čitavu emisiju "Info jutra" pogledajte u videu koji se nalazi ispod: