Autor: Informer.rs

21.09.2023.

08:58

Foto: Miloš Rafailović

TV

Srbi za Srbe! Budimo humani - pomozimo porodici Mitrović! (VIDEO)

Nikola Anastasijević iz ansambla "Fenečki biserčići" kaže da su "Srbi za Srbe" velika organizacija i da mu je ogromna čast da učestvuje u njihovim akcijama za najugroženije.

- "Srbi za Srbe" su velika organizacija i ogromna je čast učestvovati u njihovim akcijama za najugroženije. Bitno je da osetimo srcem i duhom ovaj koncert i da dođemo u što većem broju i pomognemo porodici Mitrović. Naš ansambl će nastaviti da sarađuje sa organizacijom "Srbi za Srbe" i darovaćemo publici muziku a publika humanost najugroženijima - kazao je Anastasijević.

Informer

Predstavnica organizacije "Srbi za Srbe" Marija Morović ističe da je od osnivanja sakupljeno 12 miliona evra za najugroženije porodice, ali i to da će na predstojećem humanitarnom koncertu biti prikupljena sredstva za porodicu Mitrović.

- Naša organizacija je nastala 2005. godine kao ideja naše dijaspore da se pomognu ugrožene porodice. Od osnivanja do sada je prikupljeno 12 miliona evra za najugroženije Srbe u našoj zemlji ali i na Balkanu. U subotu od 18:30 počinje humanitarni koncert za decu na košarkaškim terenima na Kalemegdanu. Na ovom humanitarnom događaju biće prikupljena sredstva za srpsku porodicu Mitrović koja živi u Severnoj Makedoniji, ali u albanskom selu i pomoć će im neizmerno značiti - objasnila je Morović.

Sve o humanitarnoj organizaciji i tome kako možete da pomognete pogledajte u videu ispod: