Autor: Informer.rs

23.09.2023.

09:24

Foto: Zoran Sinko/printscreen

TV

Kurti terorom nad Srbima hoće da vrati podršku, ekonomiju nemaju, a Albanci odlaze! (VIDEO)

Narodna poslanica Danijela Vujičić navela je da se Vučić svojim obraćanjem poneo kao pravi državnik i da Kurti pokušava da nas sabije u ćošak kako bismo popustili pred njegovim zahtevima.

- Predsednik je nakon svog govora  u UN, pokazao da je pravi državnik i da ako svet želi bolju budućnost mora da prepozna realne probleme. Zapadni svet je taj koji nas je bombardovao i lobirao za umanjenje naše teritorije, zato je Vučić pokazao da je pravi državnik. Kurtijeve izjave da će Srbi na Kosovu da plate za neposlušnost uopšte nisu medijski propraćene u svetu. Aljbin Kurti se za vreme zlostavljanja Srba žalio Kvinti kako Lajčak ne radi svoj posao. Prištinske institucije nas uvlače u ćorsokak u nadi da će naša strana popustiti, svestan je da ima podršku Zapada ali njegova osionost je počela i njima da smeta - rekla je Vujičićeva.

Informer

Urednik TV Most Lazar Stević, istakao je kako se povelja Ujedinjenih nacija pominje u slučaju Krima i Rusije ali kad je u pitanju Srbija i Kosovo biva zapostavljena.

Kad se govori o Krimu i Ukrajini svi pominju povelju ujedinjenih nacija, međutim kad se radi o Srbiji i KiM ta povelja ne postoji. Srbi sa KiM su pratili predsednikov govor i veoma su zadovoljni njegovom borbom za opsanak Srba na Kosovu. Posle hapšenja troje Srba na severu za navodne ratne zločine, jasno je da da se ovde radi o hapšenju viđenijih Srba u nadi da će naš narod konačno napustiti njegovu lažnu državu Kosovo - rekao je Stević.

Informer

Stević je dodao da većina je većina Srba napustilo svoje domove na KiM strahujući od terora, ali da je Albanaca 300.000 više tvrdeći da će većina njih početi da napušta Kosovo zbog siromaštava koje tamo vlada.

 Ukupno je 70% Srba sa Kosova napustilo svoje domove a povratnici su prebijani i kuće su im paljene, dok je Albanaca za 300.000 više. Vlada pokušava da ojača povranike da ne popuste pred Kurtijevim pritiskom i ostanu u svojim domovima. Kurti pokušava ovom tenzijom sa Srbima skrene fokus sa toga da Albanci dole žive u bedi i da je ekonomija skoro nepostojeća. Postoji velika šansa da kosovski Albanci počnu da napuštaju KiM, put Evrope u potrazi za boljim životom - rekao je Stević

Celu emisiju možete pogledati u videu: