Autor: Informer.rs

24.09.2023.

09:10

Foto: Zoran Sinko

TV

(VIDEO) Istorijski razgovor srpskih predstavnika u UN! Bušatlija: Ako uložimo u poljoprivredu, hranićemo celu Evropu!

Savetnik za strana ulaganja Mahmut Bušatlija ističe da se prvi put desilo u istoriji da na jednom diplomatskom forumu UN, priča i dogovara o ekonomskim benefitima.

- Prvi put u istoriji se desilo da na jednom forumu UN, koji je isključivo diplomatskog karaktera, da privredna komora jedne zemlje priča i dogovara o ekonomskim benefitima. Srbija mora da iskoristi ove dogovore da bi se povećao ekonomski razvoj. Posle potpisa Vašingtonskog sporazuma koji je naš predsednik Vučić, Amerikanci su otvorili svoj fond za nove projekte i nova ulaganja - rekao je Bušatlija.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da bi bilo dobro za Srbiju da pojača ulaganja u poljoprivredu, ali i da naša zemlja započne ekonomsku saradnju sa Egiptom, Iranom i Saudijskom Arabijom.

- Amerika kada ima ekonomske interese, ta zemlja je spremna na saradnju svake vrste. SAD imaju veoma slične ekonomske ciljeve kao i Srbija i zato možemo da sarađujemo sa njima da bi ojačali ekonomsku situaciju. Za Srbiju bi bilo dobro da se pojača ulaganje u poljoprivredu i mi praktično možemo da prehranjujemo celu Evropu, jer hrana je zlato. Mi takođe imamo dobre odnose sa Egiptom, Iranom i Saudijskom Arabijom i zato moramo da započnemo ekonomsku saradnju sa njima - zaključio je Bušatlija.

Celu emisiju pogledajte dole: