Autor: Informer.rs

25.09.2023.

12:22

Foto: Informer

TV

Međunarodna zajednica mora hitno da reaguje na sukobe na KiM! Kapelan: Uvedite Kurtiju sankcije! (VIDEO)

Narodni poslanik Jahja Fehratović ističe da je bitno što su se ogradili srpska crkva i srpska država od ovog sukoba, da ne bi došlo do većih eskalacija i da je potrebna reakcija Međunarodne zajednice.

Banjska je na 30 kilometara od Novog Pazara i ne smemo da dozvolimo da ovo preraste u veće sukobe. Bitno što su se ogradili srpska crkva i srpska država od ovog sukoba, da ne bi došlo do većih eskalacija. Ne treba nam nov rat i krvoproliće između Srba i Albanaca, jer strpljenje je najbitnije da bi došlo do konačnog mira, a Međunarodna zajednica mora da reaguje - kazao je Fehratović.

Informer

Rajko Kapelan iz Centra za društvenu stabilnost ističe da Srbi moraju da imaju normalan život na KiM, a da bi se to desilo potreban je nastavak dijaloga u Briselu, iako Kurti ne želi da formira ZSO i da je njegov glavni cilj da protera Srbe sa Kosova i Metohije.

- Mi imamo nepodnošljivu situaciju za Srbe koja traje već neko vreme. Srbi moraju da imaju normalan život na KiM, a da bi se to desilo moramo da imamo nastavak dijaloga. Miroslav Lajčak mora da uvidi da nismo mi krivi za ove sukobe već Aljbin Kurti, jer ne želi da formira ZSO i njegov glavni cilj je da protera Srbe sa prostora Kosova i Metohije - rekao je Kapelan.

Informer

Prema rečima našeg sagovornika Međunarodna zajednica mora da kazni sankcijama Kurtija, ako se već predstavljaju kao neutralni i da Srbija neće pustiti da naše ljude gaze i ubijaju, a ako bude bilo neophodno naša vojska će reagovati.

- Srbija neće pustiti da naše ljude gaze i ubijaju, ako bude bilo neophodno naša vojska će reagovati. Međunarodna zajednica i evropski predstavnici moraju da reaguju ako ne žele nove sukobe na prostoru Kosova i Metohije. Međunarodna zajednica mora da kazni sankcijama Kurtija, ako se već predstavljaju kao neutralni - kazao je Kapelan.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: