Autor: Informer.rs

25.09.2023.

12:56

Foto: Informer

TV

(VIDEO) Strane službe su krive za situaciju na KiM! Radun: Mesecima se vodi Kurtijeva kampanja nasilja nad Srbima!

Politički analitičar Branko Radun ističe da ova situacija nije smela da se desi, ali da su naši ljudi bili izrevoltirani terorom i pritiscima privremenih prištinskih institucija na čelu sa Aljbinom Kurtijem.

- Pre ovog nesrećnog događaja u Banjskoj, sprovodila se mesecima kampanja nasilja Kurtija protiv Srba sa KiM i zato je došlo do eskalacije. Ova situacija nije smela da se desi, ali naši ljudi su bili izrevoltirani terorom i pritiscima privremenih prištinskih institucija na čelu sa Aljbinom Kurtijem - rekao je Radun.

Informer

Branko Radun

Radun je naveo i da nameću godinama rat i sukobe, tako da nije isključen veći sukob između Srba i Albanaca, a strane službe su itekako odgovorne za eskaliranje sukoba.

- Nameću nam godinama rat i sukobe, tako da nije isključen veći sukob u budućnosti između Srba i Albanaca, a strane službe su i te kako odgovorne za eskaliranje sukoba mešanjem i planiranjem konflikta - kazao je Radun.

Analitičar Marko Šćepanović tvrdi da je ovo planirani monstruozni napad na Srbe i da mu je žao šiptarskog policajca, ali da je za sve kriv terorista Aljbin Kurti.

- Monstruozan zločin se desio u Banjskoj i tada su šiptari ubili tri Srbina i radovali su se kada su izdisali upucani Srbi. Ovo je orkestrirani i planirani napad na Srbe, da izazovu sukobe. Žao mi je šiptarskog policajca, ali za to je sve kriv šiptarski terorista Aljbin Kurti - tvrdio je Šćepanović.

Informer

Marko Šćepanović

Naš sagovornik dodaje i da će predsednik Aleksandar Vučić na sve načine da zaštiti svoj narod, a da sprečavanje konflikta nije bilo moguće, jer su strane službe već upetljale duboko prste planiranje napada i izvršavanja terora nad Srbima.

- Država Srbija će naći način da se izbori sa eskalacijom na KiM, a predsednik Aleksandar Vučić će na sve načine da zaštiti svoj narod. Nismo mogli da sprečimo ovaj konflikt, jer su strane službe već upetljale duboko prste planiranje napada i izvršavanja terora nad Srbima - zaključio je Šćepanović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod teksta: