Autor: Informer.rs

26.09.2023.

09:05

Foto: Pedja Milosavljević

TV

Šešelj zagrmeo: Englezi režirali sukob na Kosovu i Metohiji! (VIDEO)

Predsednik SRS Vojislav Šešelj navodi da razume Srbe koji su učestvovali u sukobu i mislim da im je prekipeo teror Kurtija, ali takođe smatra da naša država i službe nisu bile umešane u ovaj sukob, ali i da je trebalo i u Srbiji da se proglasi dan žalosti.

- Lično mislim da je trebalo i u Srbiji da se proglasi dan žalosti, pa Kosovo i Metohija je deo Srbije. Navikli smo na šiptarski teror i hapšenje, ali ovo je bilo iznenađujuće i u nepovoljnom trenutku. Ja razumem Srbe koji su učestvovali u ovome i mislim da im je prekipeo teror Kurtija, ali takođe smatram da naša država i službe nisu bile umešane u ovaj sukob, jer nije bio organizovan profesionalno kao što bi mi uradili - kazao je Šešelj. 

Informer

Šešelj tvrdi da je sve ovo bilo nameštaljka od strane Zapada i da je neko navukao Srbe da izazovu sukob i da ima mnogo razloga za nejasnoće.

- Kako je moguće da se zapleni toliko oružja od nekolicine Srba i ovde ima mnogo razloga za nejasnoće, a nije isključeno da su Englezi režirali ovaj sukob. Smatram da je sve ovo bilo nameštaljka od strane Zapada i da ih je neko navukao da izazovu sukob. Ako su bili nadjačani, logičan sled događaja je bio da beže u šumu, a ne da odu u portu manastira i što bi ugrozili srpsku pravoslavnu crvkvu - rekao je Šešelj.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da u oružanom sukobu Srbi nisu trebali da čekaju šiptarske jedinice da dođu, već da se povlače kao hajduci i ustanak je trebao da se desi, ali da svi Srbi ustanu, a ne njih trideset.

- Naša paravojna jedinica je trebala da ima i medicinsku pomoć i da bude bolje organizovanija. U oružanom sukobu nisu trebali da čekaju šiptarske jedinice da dođu već da se povlače kao hajduci i ustanak je trebao da se desi, ali da svi Srbi ustanu, a ne njih trideset. Ako su bili nadjačani, logičan sled događaja je bio da beže u šumu, a ne da odu u portu manastira i što bi ugrozili srpsku pravoslavnu crvkvu - zaključio je Šešelj.