Autor: Informer.rs

02.10.2023.

11:23

Foto: Masha Bandjur

TV

(VIDEO) Albanski navijači šalju preteće poruke Srbima! Beriša: Kurti vodi politiku nasilja!

Predsednik Matice Albanaca u Srbiji Demo Beriša naveo je da navijačima kao i javnim mnjenjem na KiM upravlja Kurtijeva politika formiranja velike Albanije i da Srbi na Kosovu i Metohiji nisu teroristi.

- Na KiM postoji organizovana grupa koja upravlja potralima koje šire oštre poruke protiv Srba, jer govoreći Srbima, da koliko puta priđu Kosovu toliko grobova će sebi iskopati, je direktna posledica Kurtijeve politike i njegovog ključnog cilja formiranja velike Albanije. Srbi koji žive na KiM ne mogu se smatrati teroristima, jer su dole svoj na svome i ni u jednom trenutku nismo posmatrali šta je sve dovelo do okršaja u Banjskoj. Navijaši su samo jedna grupa koja izjašnjava svoje emocije po nacionalnim pitanjima ali iza toga stoji vlast, u ovom slučaju Kurtijeva, koja potpiruje i radikalizuje ljude - rekao je Beriša.

Informer

Demo Beriša

Sociolog Vladimir Vuletić istakao je da Aljbin Kurti ima cilja da destabilizuje region i uvuče Srbiju u otvoren sukob sa SAD i celim NATO paktom, ali i da napravi podele u srpskom društvu.

- Onaj koji ima ključni interes destabilizacije regiona je Aljbin Kurti, drugi izvor nemira su aveti iz devedesetih koje su uticale na politiku Amerike i Balkana. To su stari ljudi koji su tada bili u punoj snazi i preko duboke države pokušavaju da dovrše ono što su započeli. Kurti je fanatik ali nije lud i promišljeno barata politikom nasilja, u cilju sukoba Srbije i NATO pakta ili ako Srbi ne nasednu na provokacije, stvori podele u srpskom društvu. Biće zanimljivo videti da li je Kurtiju cilj da postigne kompromis ili da njegovi potomci nemaju gde da žive - rekao je Vuletić.

Celu emisiju možete pogledati u videu: