03.10.2023.

09:38

Foto: Informer

TV

Opozicija koristi tragediju na KiM u sopstvenu korist! Krstić: Samo u Srbiji postoje mediji koji rade protiv sopstvene države!

Sve vreme je Priština imala podršku i pojedinih beogradskih medija i političara za pokušaj kriminalizacije Srba sa severa Kosova i Metohije, istakao je i sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić u jučerašnjem intervjuu. 

Gost "Info jutra", medijski analitičar Nebojša Krstić rekao je da danas postoji ogromna količina zluradosti i neskrivene radosti zbog toga što je Kurtiju ponovo dozvoljeno da na Kosovu radi šta god hoće.

Informer

Nebojša Krstić

-Dali ste tačnu ocenu oko ujedinjenja antisrpskih šovinista. Ali to nije jedini slučaj. To se desilo i za vreme korone, poplava, ubistva dece u Ribnikaru... Srbi su za Albance na Kosovu ranije bili kriminalci, a sada su teroristi. U Beogradu imate isti slučaj. Pojedini mediji prenose sve što se tamo objavi kao potpune istine, bez i kakave provere- rekao je Krstić.

On je dodao da u ono vreme je postojala vlast i izuzetno jaka opozicija, koja je često bila u rejtingu iznad vlasti. Nije postojala ni jedna državna tema, a da su oni pretili da će izaći na ulicu. To tada nije moglo ni da se zamisli.

-Među političkim strankama sada postoje one koji imaju manje od jedan posto. Takvi se ovih dana ponašaju gore nego Kurti. Njihova pitanja su zapravo tvrdnje protiv sopstvene zemlje. Motiv je dodvoravanje određenim ambasadama. Tu je borba ko je veći antisrpski šovinista. Ne postoji antialbanski medij u Prištini, antihrvatskih medija u Zagrabu... U Srbiji imate na desetine antisrpskih medija- objasnio je Nebojša Krstić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: