03.10.2023.

10:25

Foto: Informer

TV

Ukrajinska ofanziva bila je velika greška! Zoronjić: Cilj ofanzive bio je da se pokaže Americi gde se troši njihov novac!

Pen navodi da ukrajinske nevolje mogu biti upozorenje šta se sve može dogoditi ako se NATO alijansa bude borila bez dovoljne vazdušne i materijalno-tehničke opreme. O tome ovog jutra razgovaramo sa našim gostima: novinarom Slobodanom Samardžijom i predsednikom UO Omladinske mreže Srbije, Emilom Zoronjićem.

Novinar Slobodan Samardžija smatra da je američki strah već proradio. Oni već znaju šta će Kina da radi, ali njih plaši Severna Koreja.

Informer

Slobodan Samardžija

-Amerika nema osećaj šta znači braniti se. Oni se nikada nisu branili, već su samo napadali. Mnogo veća energija ulaže se kada se vi branite nego kada napadate, a Amerika to ne može da razume. Amerika i treba da se plaši. Ako kreću na snagu, moraju da znaju da će neko da odgovori - rekao je Samardžija.

Emil Zoronjić, predsednik UO Omladinske mreže Srbije rekao je da NATO ne bi dozvolio sebi da krene u ofanzivu bez podrške iz vazduha. On smatra da je sama ta hipoteza koja je postavljena u tekstu upitna.

Informer

Emil Zoronjić

-Postavlja se pitanje zašto se krenulo u ofanzivu. Zašto je ukrajinska vojska krenula u ofanzivu bez podrške iz vazduha? Zato i jeste pretrpela velike gubitke u septembru. Da su napali na drugačiji način, ne bi imali tolike gubitke. Ne može se krenuti u ofanzivu sa 20 tenkova, ako ih čekate još 300. Izginulo je previše ljudi. Imamo finansiranje ukrajinske vojske, obuku vojnika, ali u ovom trenutku se pokazalo da ofanziva nije krenula tada kada je trebalo. Bilo je bitno da se Americi plasira da se taj novac ne plasira uludo. Amerika šalje novac, zato očekuje akcije na terenu- objasinio je Zoronjić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: