03.10.2023.

12:50

Foto: Pedja Milosavljević

TV

Devojčica iz Beograda ugostila u svom domu dve devojčice iz Hrvatske! U toku je 54. Međunarodni susret dece Evrope "Radost Evrope"! (VIDEO)

Gosti "Info dana" su Ivana Teodorović Stojanović, PR Dečjeg kulturnog centra Beograda, kao i Ana Mihajlović i Bepina Bričević, devojčice iz Hrvatske koje su došle u Beograd u goste. Njihova domaćica i naša gošća je Hana Mioković iz Beograda.

Ivana Teodorović rekla je kako je nekada bio običaj da su ljudi uzimali godišnji odmor kako bi učestvovali u srpskom brendu "Radost Evrope".

Informer

Ivana Teodorović Spasojević

-Najlepše u ovoj manifestaciji je njihovo druženje. Deca borave u domovima svojih vršnjaka i na taj način upoznaju naš grad i našu kulturu. Ove godine imali smo hrvatsku televiziju koja će i za Split i za Zagreb imati prilike da predstave ovu našu lepu manifestaciju- rekla je Ivana Teodorović.

Ana Mihajlović i Bepina Baričević iz Hrvatske podelile su sa nama svoje prve utiske o Beogradu.

Informer

Ana Mihajlović Bepina Bričević i Hana Mioković

-Meni je ovde porodica sa tatine strane. Bila sam već u Beogradu. Vratiću se u Hrvatsku sa srpskim jezikom i naglaskom. Deca imaju prilike da vide kulture drugih zemalja i mogu da upoznaju nekog drugačijeg od sebe - ispričala je Ana Mihajlović.

-Ja sam ovde prvi put. Sve mi se sviđa u ovom gradu. Volela bih da ponovo dođem. Dopala mi se vaša Skupština. Ovde smo smeli da uđemo, a u Zagrebu ne smemo, što mi se baš svidelo. Podseća me na istoriju- rekla je Bapina Baričević.

Hana Mioković, domaćica iz Beograda ispričala je kako provodi vreme sa svojim drugaricama iz Hrvatske.

-Uveče najčešće pričamo u krevetu, igramo Istina-izazov kako bismo se bolje upoznale. Sa mamom sam se dogovorila gde ću da vodim drugarice. Juče smo išli u tržni centar i na tobogan. Ići ćemo i na kuglanje- podelila je sa nama Hana Mioković.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: