Autor: Informer.rs

03.10.2023.

17:16

Foto: Informer

TV

Advokat Zorana Marjanovića za Informer pojasnio odluku Apelacije: Nije ukinuta presuda, već samo pritvor! (VIDEO)

Advokat Stefan Jokić ističe da sud nije ukinuo presudu, već da je Zoranu ukinut je samo pritvor i da u ovakvim slučajevima 99% je realno da bude ukinuta i presuda za ubistvo.

- Sud nije ukinuo presudu, kako se prenelo u medijima, već je Zoranu ukinut je samo pritvor, ali u ovakvim slučajevima 99% je realno da bude ukinuta i presuda za ubistvo. Želim da odem kod svog klijenta i da ga pozdravim, jer smo se zajedno borili za njegovo oslobađanje - naveo je Jokić.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da su pojedini advokati i pojedini mediji su pokušali da ih spotaknu u suđenju, ali da nisu uspeli u tome, kao i da će suđenje biti započeto najverovatnije ispočetka.

- Pojedini advokati i pojedini mediji su pokušali da nas spotaknu u suđenju, ali nisu uspeli u tome. Suđenje će biti najverovatnije ponovljeno ispočetka i moj klijent nije kriv za zločin za koji su ga teretili - rekao je Jokić.

Celu emisiju obavezno pogledajte u videu u nastavku teksta:

Novinar Informera Nenad Matejić navodi da je mnogo nedoumica prilikom ubistva Jelene Marjanović i da je ubica pokušao da sakrije telo negde na sigurno, kao i da su rođaci i majka ubijene Jelene krivili Zorana Marjanovića za ubistvo.

- Mnogo je nedoumica prilikom ubistva Jelene Marjanović, ubijena je oštrim metalnim predmetom i ubica je pokušao da sakrije telo negde na sigurno da ga niko ne pronađe. Rođaci i majka ubijene su okrivili Zorana Marjanovića za ubistvo, koji je tvrdio da je nevin i da nikada ne bi želeo da ubije svoju ženu - kazao je Matejić.

Informer

Novinar Informera Jelena Rafailović, koja je bila na licu mesta prilikom njegovog puštanja govori o tome da Zoran Marjanović deluje pogubljeno i da smatra da Zoran nije kriv za ubistvo.

- Marjanović je bio dva puta u pritvoru i kada je danas izašao iz zatvora bio je totalno pogubljen. Zoran Marjanović tvrdi da nije kriv, a i ja isto smatram da on nije počinio ubistvo - rekla je Rafailović.

Informer

Pevačica Nada Topčagić je istakla da se raduje izlasku Zorana Marjanovića i da je sve zadesila velika tragedija posle ubistva Jelene i da su mnogi tugovali za njom.

Radujem se izlasku Zorana Marjanovića iz zatvora, da bi njegova ćerka imala oca i da ne bi bila siroče. Ta tragedija je bila velika, a i sahrana Jelene Marjanović je bila ogromna i mnogo je bilo onih koji su tugovali za njom - kazala je Topčagić.

Advokat Mladen Magdelinić kaže da je istraga okončana i sada postoji samo poslednja reč suda, da li će odbaciti presudu ili ne, a Zoran Marjanović je samo privremeno pušten iz zatvora.

- Istraga je okončana i sada postoji samo poslednja reč suda, da li će odbaciti presudu ili ne, a Zoran Marjanović je samo privremeno pušten iz zatvora. Može da se desi da optuženi bude ponovo vraćen u pritvor i da se osudi na isti način kao što je bila prethodna presuda - istakao je Magdelinić.

Informer

Naš sagovornik dodaje i da nije neophodno da se pojave novi dokazi za pokretanje druge presude, već postojeći mogu ponovo da se analiziraju i na taj način pokrenu ponovnu presudu.

- Nije neophodno da se pojave novi dokazi za pokretanje druge presude, već postojeći mogu ponovo da se analiziraju i na taj način pokrenu ponovnu presudu i mogući pritvor - zaključio je Magdelinić.