04.10.2023.

10:02

Foto: Pedja Milosavljević

TV

KFOR povećava svoje prisustvo na KiM i poziva na dijalog Beograda i Prištine! Todorov: Mi nismo strana koja želi rat! (VIDEO)

Gosti "Info jutra" su Srđan Barac i Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost.

Đorđe Todorov istakao je da mi možemo da gradimo svoju poziciju kao nekog ko je učinio sve da ne dođe do eskalacije. On je dodao da je predsednik nerado išao na pregovore da bi došao do nekog rešenja.

Informer

Đorđe Todorov

-Pritisci na Srbiju biće veliki. Od momenta incidenta u Banjskoj, sve ide na našu štetu. Predsednik je o tome pričao detaljno. Ta situacija mora se rešiti. Mora se skinuti veo tajni jer su veliki pritisci nad nama. Mi želimo da dokažemo da Beograd ne stoji iza takvih događaja i nama nije u interesu da se tako nešto dogodi. Stanje u kojem Srbi žive je neizdrživa. Mi nismo strana koja želi rat i sukobe- naveo je Todorov.

Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost istakao je da je diplomatija i dijalog naše najmoćnije oružje.

Informer

Srđan Barac

-Sve što se desilo na prostoru Banjskog jeste argument da pokrenu ovaj napad. Postoje tri ključna napada: na našu državu, Ministarstvo odbrane i ministra odbrane Miloša Vučevića. Srpska vojska u svetu okarakterisana je kao institucija koja ne poštuje zakon. Miloš Vučević je i predsednik Srpske napredne stranke. To je vrlo dobro smišljeno iz njihovog ugla jer se na taj način diskredituju i ministar odbrane i srpska vojska, ali i Srpska napredna stranka. Istina je da su i predsednik države i ministar odbrane u svakom trenutku odgovarao sa mirom jer je naš interes povratak dijalogu- objasnio je Barac.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: