04.10.2023.

10:28

Foto: Zoran Sinko

TV

Opozicija traži sazivanje sednice Skupštine na kojoj bi se raspravljalo o situaciji na KiM! Dejan Vuk Stanković: Opozicija nije spremna za izbore! (VIDEO)

Na ovu temu u "Info jutru" govore Milica Nikolić, članicom Predsedništva Srpske napredne stranke i Dejan Vuk Stanković, politički analitičar. 

Članica Predstavništva Srpske napredne stranke Milica Nikolić navela je da opozicija Aljbina Kurtija naziva gospodinom, a Srbe teroristima.

Informer

Milica Nikolić

-Pretpostavljam da je to tako jer Srbi na Kosovu trpe teror. Od njih smo čuli da ne krive Kurtija ni za šta, već su ujedinjeni u tome da optuže predsednika Vučića. Oni ni jednom nisu pomenuli ono zbog čega je skupština sazvana, ali su želeli da likvidiraju predsednika. Kada bi se sada skupština sazvala, ne verujem da bi rekli bilio šta drugo od onoga što govori Aljbin Kurti- navela je Milica Nikolić.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković istakao je da opozicija koketira sa događajima u Banjskoj i budućih izbora.

Informer

Dejan Vuk Stanković

-Oni nisu spremni na izbore krajem godine. Svi zahtevi koje su predali jesu vodili ka tome da se raspišu novi izbori. Početkom septembra pričali su kako vlast ne sme da raspiše izbore. Kada je predsednik rekao da idemo na sve izbore, sada se odjednom uvodi ideja o odlaganju izbora jer opozicione stranke za njih nisu spremne- zaključuje Stanković.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: