07.10.2023.

18:38

Foto: Foto: Miloš Rafailović

TV

Kako je moguće da niko nije predvideo napad na Izrael? Pukovnik Pešić izjavio: Za izraelsku obaveštajnu službu to je veliki šamar! (VIDEO)

Politički filozof Dragoljub Kojčić naveo je da je situacija u Izraelu vrlo složena.

Informer

Dragoljub Kojčić

-Možemo da izdvojimo jednu okolnost koja karakteriše ovu situaciju: to ima veze sa ratom u Ukrajini. To nije jedina tačka na kojoj će doći do konfrontacije različitih interesa. Sigurno postoje "političke hijene" koje će svaki sukob iskoristiti u svoju korist. One nisu nužno podstrekači tog sukoba- naveo je Kojčić.

Pukovnik Žarko Pečić izjavio je da je za njega kao vojnika ovo bilo veliko iznenađenje.

-Za izraelsku obaveštajnu službu to je veliki šamar. Oni sigurno nisu znali šta se sprema. Iznenadila me je i taktika koju je Hamas iskoristio u napadu na Izrael. I sam se pitam kako tajne službe to nisu znale. Mnogo toga je zakazalo. Mislim da ovo nije slučajno što se sada desilo. Hamas nema snage da pobedi Izrael. To je suludo pomišljati. Oni verovatno hoće da postignu neki taktički uspeh- rekao je Pešić.

Politički analitičar Boško Vasiljević naveo je da danas prisustvujemo istoriji.

Informer

Boško Vasiljević

-Bez obzira na savremeni način života, i dalje se vodimo porivom da se ubijamo i nadjačavamo. Gledajući ove slike, mislim da su stvarno otvorena vrata pakla. Svako će sebi dati za pravo da otvori svoja vrata pakla. Mi pre svega treba da gledamo strateški interes naše zemlje. Razapeti smo svi, svaki pojedinac koji ima i malo edukacije- naveo je Vasliljević.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: